Trg Kamplin

U sklopu Krčkog sajma izveden srednjevjekovni igrokaz “Svatković”

Mladen TrinajstićKRK – Dramski studio Frankopan koji već godinama djeluje pod okriljem udruge Knezovi Krčki Frankopani predstavili su se svojim sugrađanima novim projektom, igrokazom »Svatković« koji je na trgu Kamplin izveden kao dio programa 498. krčkoga sajma.


Igrokaz je nastao kao adaptacija istoimenoga srednjovjekovnoga moraliteta nepoznatoga autora.


– Alegorijski je to prikaz života svakoga čovjeka u kojem se razmatraju dobra i loša djela koja je učinio za života, pa je tako u našoj izvedbi glavni lik predstave bila imućna, srednjovjekovna Krčanka kojoj se ukazala mogućnost pomoći siromašnoj sumještanki, predstavila nam je dramska pedagoginja Frana Marija Vulić Vranković koja ujedno vodi aktivnosti spomenute dramske skupine.
Predstavu su, doznali smo također, za ovu prigodu pripremile polaznice Dramskoga studija Frankopan – Vita Putić i Blanka Tevanović, uz pomoć već spomenute Vulić Vranković od koje saznajemo i da je prije same predstave, odnosno izvedbe koju je publika odlično prihvatila održana prigodna radionica dramskih igara i improvizacija u kojoj su sudjelovati mogli i posjetitelji Krka, odnosno netom završenog Krčkog sajma. Osim igrokazom i radionicom, polaznici Dramskog studija Frankopan predstavili su se i radionicom jednostavnih srednjovjekovnih pučkih plesova.