Nasilje nad ženama

U Cresu izložili crvene cipele, prikazuju žene stradale kao žrtve svojih partnera

Walter Salković

Foto Walter Salković

Foto Walter Salković

Cipele za izložbu posudile su Cresanke koje su se rado odazvale ovoj akcijiGradsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova organiziralo je obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama – oko fontane na Trgu Frane Petrića izložene su crvene cipele simbolično prikazujući žene kojih više nema jer su stradale kao žrtve svojih partnera.Cipele za izložbu posudile su Cresanke koje su se rado odazvale ovoj akciji, a uz fontanu su postavljeni i panoi s fotografijama autora Igora Neuhauslera koje prikazuju različite oblike nasilja nad ženama.

Uz predsjednika Povjerenstva Roberta Kučića tijekom akcije na Trgu su bile članice Povjerenstva Tina Gams-Fučić i Lara Bressan-Antonina, a pridružile su im se i druge žene (i poneki muškarac).– Nasilje je najmanje prijavljivani prekršaj, ali najučestaliji, tako da većina nasilja ostaje neregistrirana. U Hrvatskoj je situacija jednako loša kao u ostatku svijeta.


U ovoj godini do sada je ubijeno 13 žena, prošle godine ih je bilo 14, a godinu ranije 19. Imamo zakone, ali njihova provedba je sasvim druga priča”, izjavila je tom prilikom Lara Bressan-Antonina.