Završena obnova

U creskom vrtiću otvorena jaslička skupina “Macmalići”: “Bila sam u sto vrtića, ovaj je najljepši”

Walter Salković

Foto Walter Salković

Foto Walter Salković

U simboličkom rezanju vrpce na ulazu u sobu gradonačelniku su pomogle dvogodišnja Amelie i ravnateljica Mirjana KoljevinaPo završetku obnove zgrade Dječjeg vrtića Girice gradonačelnik Marin Gregorović službeno je otvorio novu jasličku skupinu “Macmalići”.


U simboličkom rezanju vrpce na ulazu u sobu gradonačelniku su pomogle dvogodišnja Amelie i ravnateljica Mirjana Koljevina.


Upravo dovršen projekt dogradnje i adaptacije dječjeg vrtića vrijedan je 3,4 milijuna kuna od čega se 1,3 milijuna sufinanciralo iz Programa ruralnog razvoja RH. Projektom je vrtić dobio 105,71 četvornih metara nove korisne površine, bolje radne uvjete za stručne djelatnike, te mogućnost za otvaranje još jedne odgojne skupine i zapošljavanje novih odgajatelja.
Foto Walter Salković


Osim dodatnog prostora, uređena je unutrašnjost gotovo cijele zgrade, te ugrađen protupožarni sustav kako bi se zgrada prilagodila suvremenim pedagoškim standardima i maksimalno povećala sigurnost djece i djelatnika.


Uz novu jasličnu skupinu, gradonačelnik Gregorović razgledao je i urede stručnog osoblja te druge novouređene prostorije.


U jednoj od vrtićkih skupina petogodišnja Noemie, koja je u Cres doselila iz Istre, oduševljena obnovljenom zgradom izjavila je da je “bila u sto vrtića, ali je ovaj najljepši”.


Foto Walter Salković


Osim u poboljšanje prostornih uvjeta za rad, u vrtiću su tijekom protekle godine ulagali u edukaciju odgajatelja i stručnih suradnika, pa ove pedagoške godine roditeljima mogu ponuditi niz novih programa.


Creski vrtić već 15 godina provodi poludnevni program katoličkog vjerskog odgoja, a ponudu posebnih programa planira proširiti kraćim glazbenim te programom ranog učenja engleskog jezika, kao i kraćim sportskim i programom za potencijalno darovitu djecu. Uz to, dvije odgajateljice završavaju edukaciju za alternativni program za jaslice Montessori.


Dječji vrtić Girice trenutno pohađa 94 djece u sedam skupina, od čega su tri jasličke.


Uz visoke pedagoške standarde, nema ni listi čekanja, što je danas rijetkost, već svako dijete na otoku ima svoje mjesto u gradskom dječjem vrtiću, a Grad Cres sufinancira putne troškove roditeljima koji svoju djecu u vrtić dovode iz drugih naselja na otoku.