Pomoć iznajmljivačima

TZ Punat sunfinancira promidžbeno fotografiranje apartmana

Mladen Trinajstić

Zbog nastojanja boljeg, kvalitetnijeg i ujednačenijeg vizualnog predstavljanja smještajnih aduta iznajmljivača, Općina Punat će pomoći s po 500 kuna svakom pružatelju usluga u domaćinstvuPUNAT – Iz Turističke zajednice Općine Punat svim pružateljima ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu, odnosno iznajmljivačima s područja te krčke lokalne uprave upućen je ovih dana poziv da se uključe u akciju kojom se od spomenute institucije sufinancira promidžbeno fotografiranje smještajnih kapaciteta u segmentu privatnog smještaja.


Kako nam je, predstavljajući ovu hvalevrijednu akciju rekao Branko Karabaić, direktor TZO-a Punat, Turističko vijeće TZO-a Punat na svojoj nedavnoj sjednici održanoj potkraj ožujka podržalo je njegov prijedlog te donijelo i službenu odluku da se zbog nastojanja boljeg, kvalitetnijeg i ujednačenijeg vizualnog, odnosno fotografskog predstavljanja smještajnih aduta puntarskih iznajmljivača (i to isključivo fizičkih osoba) spomenuta akcija pomogne u iznosu od po 500 kuna po svakom pružatelju ugostiteljskih usluga u domaćinstvu s područja općine Punat.


Pomoć privatnicima


– Razmatrajući način i modele na koji način TZ može pomoći privatnom sektoru u okolnostima znatno smanjenog ostvarenja turističkog prometa izazvanog epidemijom koronavirusa, osmislili smo i predložili praksu sufinanciranja fotografiranja smještajnih kapaciteta privatnih iznajmljivača, a sve s ciljem poboljšanja njihove tržišne vidljivosti i promocije u ovako otežanim uvjetima poslovanja – istaknuo je Karabaić.
– Smatramo da su kvalitetne, odnosno profesionalno izrađene fotografije vrlo važne u prezentaciji smještajnih kapaciteta, ali i Punta kao destinacije te da je zbog toga i pomoć koju smo spremni pružiti privatnim iznajmljivačima dobrodošla – nastavlja naš sugovornik. Istaknuo je i da je upravo zato spomenuta institucija angažirala nekoliko domaćih profesionalnih fotografa koji će u spomenutoj akciji privatnim iznajmljivačima biti spremni pružiti uslugu fotografiranja njihovih kapaciteta.


Podmirene obveze


Iznajmljivači s područja Punta i Stare Baške tako se već sad mogu prijaviti u Turistički ured TZO-a Punat čiji će djelatnici potom provjeriti je li prijavljeni iznajmljivač podmirio sve zakonske i druge obveze prema turističkoj zajednici, KD-u Črnika i općini Punat te ih potom i upoznati s kontaktima fotografa s kojima mogu dogovoriti termin fotografiranja. Ako se radi o jednom kapacitetu, odnosno apartmanu, iznos od 500 kuna pokriva cijenu fotografiranja i TZ Punat snosi sve troškove za vlasnika, predstavio nam je direktor puntarskog TZ-a, objasnivši i da će u slučajevima fotografiranja dvaju ili više apartmanskih jedinica vlasnici cijenu »ostatka ugovorenog posla« dogovarati direktno s angažiranim fotografima, a koji će za ovu priliku odobravati dodatne popuste. Fotografi će uskladiti način i stil fotografiranja kako bi ukupan dojam bio na istoj razini kvalitete prezentacije, ali i stilski povezan, zaključio je čelnik TZ-a Punat.


Lokalni fotografi


Za realizaciju fotografiranja bit će angažirani lokalni fotografi iz Punta, i to Kristijan Žic (Molten Studio), odnosno Fran Karabaić (F Media), s kojima su predstavnici TZ-a i do sad surađivali na izradi foto i video promotivnih materijala. Pozivaju se svi zainteresirani iznajmljivači iz Punta i Stare Baške da se jave u Turistički ured TZO-a Punat, i to bilo osobno (u radno vrijeme TIC-a) ili putem telefona, na broj 051/854-860.