TZ

Turističkim događanjima u Malinskoj 32.000 eura u 2023.

Mladen Trinajstić

Mića regata / Foto Mladen Trinajstić

Mića regata / Foto Mladen Trinajstić

Ova su sredstva namijenjena podršci turističkoj industriji, za financiranje događanjaNa nedavno održanoj redovnoj sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice općine Malinska-Dubašnica, a temeljem prethodno provedenog postupka prikupljanja i valoriziranja prijava programa, događanja i manifestacije u turizmu koje će svojim financijskim sredstvima podržati spomenuta turistička ustanova, donesena je odluka o dodjeli bespovratnih sredstava za turistička događanja u 2023. godini.


Tom svojom odlukom članovi vodstva TZO-a Malinska-Dubašnica odlučili su izdvojiti sveukupno gotovo 32 tisuće eura bespovratnih sredstava iz svog proračuna, namijenjenih »podršci turističkoj industriji«, za financiranje događanja koja će ove sezone obogaćivati raspored ljetnih manifestacija u tom otočnom turističkom središtu.


Najveću su potporu, slijedom kvalitete, originalnosti i atraktivnosti pripremljenih programa, ali i njihova doprinosa sadržajnosti svakodnevice žitelja i posjetitelja Malinske i njene okolice, zaslužile manifestacije Mića regata iza koje organizacijski stoji Jedriličarski klub Malinska, kao i program Fun fit hike Malinska kojeg će organizirati i upriličiti hotelijeri iz hotela Malin.
Svakoj od spomenutih priredbi TZO Malinska namijenio je po pet tisuća eura »tešku« potporu. Tisuću eura manju bespovratnu financijsku pomoć turistički autoriteti te krčke lokalne jedinice namijenili su i programu Dubašljanska gastronomija (KD-a Dubašnica), dok će na po tri tisuće eura iz spomenutog proračunskog dijela lokalnog TZ-a moći računati i organizatori Blagoslova barki na Porcijunkulu, manifestacije Back to the past Malinska kao i All sense summer.


Dvije tisuće eura namijenjene su pak provedbi manifestcije Cocktail days in Mare Mons, a 1.850 eura usmjerit će se i potpori Ribarskim večerima iza kojih organizacijski stoji turistička agencija Olivari.


S po 1,5 tisuća TZ-ovih eura podržane i financijski poduprijete bit će i manifestacije Običaji i gastronomija Dubašnice te Pirate bay picigin kup.