Čak tri nagrade projektima s otoka Krka

SIMPLY THE BEST Dar iz Krka nagrađen posebnim priznanjem

Mladen Trinajstić

Ivana Topić, Majda Šale i Ivana Kovačić s nagradama u društvu svojih otočnih kolegica i kolega / Foto TZ KRK

Ivana Topić, Majda Šale i Ivana Kovačić s nagradama u društvu svojih otočnih kolegica i kolega / Foto TZ KRK

Osim TZG-u Krka za seriju suvenira, nagrade su pripale i Turističkoj zajednici otoka Krka u kategoriji destinacija godine – otočna Hrvatska te Udruzi Sinjali iz Baške u kategoriji udruga godineKRK – Turistička zajednica grada Krka nagrađena je posebnim Simply the Best 2023. priznanjem za projekt Dar iz Krka. Krčanima, predvođenim direktoricom TZG-a Ivanom Kovačić, vrijedno je priznanje uručeno na svečanosti u Biogradu na Moru. Riječ je o tradicionalnoj godišnjoj nagradi za inovativnost i kreativnost u turizmu koju su u okrilju 24. Međunarodne poslovne turističke burze dodijelili organizatori te velike priredbe – Udruga hrvatskih putničkih agencija, Poslovno-turistička burza PUT i turistički magazin Way to Croatia. U kategoriji posebnih priznanja izvan kategorija TZG-u Krka nagrada je dodijeljena za kreativnu realizaciju projekta Dar iz Krka kojom se, kako je u ovoj prigodi konstatirano, potiče oblikovanje i proizvodnja izvornih krčkih suvenira kao osobitih uspomena izrađenih na podlozi lokalne baštine i tradicije. Nagradu Simply the Best u kategoriji destinacija godine – otočna Hrvatska, zaslužila je i Turistička zajednica otoka Krka.


vani Kovačić, direktorici TZ-a grada Krka nagrada Smply the best uručena na račun već godinama provođenog programa Dar iz Krka / Foto TZ Krk


Riječ je o priznanju koje potvrđuje stalnu predanost otoka Krka izvrsnosti u turizmu, odnosno izvanredne rezultate u dolascima posjetitelja, kvalitetan smještaj, bogatstvo kulturne baštine, raznolike programske sadržaje i njegovanje održivih turističkih praksi. Otok Krk dosljedno pokazuje liderstvo na ovim područjima, postavljajući pritom standarde za otočne destinacije diljem Hrvatske, kažu organizatori priredbe na kojoj je laskava nagrada uručena direktorici TZ-u otoka Krka Majdi Šale. Na otok Krk je stiglo i treće vrijedno priznanje, dodijeljeno Udruzi Sinjali iz Baške, u kategoriji udruga godine.


Za spomenuto udruženje čiji su članovi već godinama angažirani na očuvanju, promoviranju i održavanju brojnih spomenika i elemenata bašćanske kulturne, povijesne i tradicijske baštine, nagradu je u Biogradu na Moru primila direktorica Turističke zajednice općine Baška Ivana Topić.