Lokalni izbori 2021.

Sanja Tomić kandidatkinja je HDZ-a za gradonačelnicu Cresa

Walter SalkovićCRES – Dok u drugim sredinama kandidati za čelne ljude gradova polako počinju svoje pretkampanje, creska politička scena miruje. Mještani šuškaju i svašta se nagađa, ali s imenima se službeno još nije izlazilo.


Prva je Hrvatska demokratska zajednica obznanila da će njihove boje na predstojećim izborima braniti Sanja Tomić, koja je nedavno na unutarstranačkim izborima potvrdila i svoju poziciju na čelu gradske stranačke organizacije. Sanja Tomić bila je kandidatkinja HDZ-a i na prošlim lokalnim izborima te je u drugom krugu izgubila od aktualnoga gradonačelnika Kristijana Jurjaka za 81 glas.


Dobivši jednoglasnu potporu gradskog odbora HDZ-a, ekonomistica Sanja Tomić izlazi s listom pod nazivom Forteca na kojoj će se nalaziti članovi stranke, ali i nezavisni kandidati.
– Oko sebe okupljamo kvalitetne i obrazovane ljude s vizijom i idejom koji će svojim zalaganjem, doprinosom i radom sigurno uvelike pomoći da se grad i otok Cres razvijaju u pravom smjeru. Na taj način postavljamo temelje za daljnji rad ka prosperitetu otoka Cresa gdje se nitko neće ideološki opredjeljivati ili isticati, gdje su dobrodošli svi koji žele pomoći, bilo savjetom, bilo iskustvom, a sve da bi zajedno pokrenuli Cres i mijenjali ga u korist svih nas koji živimo ovdje, poručila je Sanja Tomić objavljujući svoju kandidaturu.