Krčke Ponikve

Reciklažna dvorišta na Krku od 1. ožujka radit će do 17 sati

Mladen TrinajstićKRK – Kako bi usluga odlaganja otpada korisnicima komunalnih usluga koje otočanima pruža tvrtka Ponikve eko otok Krk bila još dostupnija, ali i »prilagođenija« dnevnim obavezama zaposlenih stanovnika otoka Krka, otočni su komunalci od prvog dana ožujka odlučili produljiti radno vrijeme svih svojih reciklažnih dvorišta na otoku Krku. Kako smo doznali od predstavnika spomenute kompanije, reciklažna dvorišta iliti »posebna sabirna mjesta« kakva već neko vrijeme djeluju na području svih sedam krčkih jedinica lokalne samouprave, od početka idućeg mjeseca u »pogonu« će biti sve do 17 sati.


Cilj nam je što više približiti radno vrijeme naših službi potrebama zbrinjavanja otpada, posebice onima koje će uslijediti zbog pojačanih »proljetnih aktivnosti« na uređenju okućnica naših sumještana i povremenih stanovnika otoka, poručuju iz Ponikvi, posebno naglašavajući značaj i važnost pravilnog zbrinjavanja tzv. zelenog otpada, ali i onog glomaznog koji unatoč raspoloživosti takvih »sabirnih« lokaliteta otočni komunalci i nadalje povremeno nalaze nepravilno odloženog uz zelene otoke, te i one s (polu)ukopanim spremnicima smještenim na najfrekventijim lokalitetima krčkih lokalnih središta.


Iz otočne komunalne tvrtke najavljeno je i da će u predsezonskom periodu, odnosno od 1. ožujka pa do konca svibnja, reciklažna dvorišta ili POSAM-i u vremenu od 9 do 17 sati raditi ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i subotom. Od prvog dana lipnja pa do konca rujna, dakle u vrijeme pune sezone, reciklažna će dvorišta svima na raspolaganju biti i srijedom. Valja napomenuti da na dane državnih praznika i nedjeljom spomenuti reciklažni kompleksi neće raditi.