MTB maraton

Rab Island Hero 2021: Vikend u znaku bicikliranja

Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Više od dvije stotine natjecatelja moglo je birati između dvije staze - Hero 40 (kraća) i Hero 65 (dulja), koje su ih provele kroz najbolje od Raba»Otok sreće« Rab, osim po svojim pješčanim plažama, zelenilu i ostalim prirodnim ljepotama, poznat je i kao mali biser za brdski biciklizam.


Upravo zato je Rab ovoga vikenda ugostio međunarodni MTB maraton Rab Island Hero – drugu ovosezonsku utrku u organizaciji Husqvarna Adria Bikea, uz logističku podršku volontera lokalnog BK-a Mag te pod pokroviteljstvom TZ-a grada Raba, TZ-a općine Lopar, Imperial Riviere d.d. managed by Valamar i ostalih sponzora.


Više od dvije stotine natjecatelja moglo je birati između dvije staze – Hero 40 (kraća) i Hero 65 (dulja), koje su ih provele kroz najbolje od Raba.
Utrka koja je startala iz povijesne jezgre grada Raba, provezla je vozače gotovo svim dostupnim dijelovima otoka izmjenjujući tvrdu kamenu podlogu i pjeskovite dijelove, kamene vrleti bez vegetacije i duboke šume mediteranske crnogorice, zabavne singlice i brze »gravel« dionice.


Zahvaljujući timu BK-a Mag iz Raba, koji je s organizatorima danima marljivo pripremao staze za utrku, dan nakon subotnjeg natjecanja svi zaljubljenici u biciklizam imali su priliku besplatno uživati u opuštenoj vožnji duljom trasom utrke.


Tura pod pratnjom profesionalnih licenciranih biciklističkih vodiča iz BK-a Mag krenula je u jučer 10 sati iz Parka Boškopini, a tempo je bio prilagođen zainteresiranim sudionicima.