Advent

Počela Božićna hartulina iz Punta, evo što nas još očekuje sve do Badnjaka

Mladen Trinajstić

Foto TZ Punat

Foto TZ PunatNi u Puntu narednih tjedana neće manjkati prigodnih, Božićem i duhom adventskog razdoblja inspiriranih događanja.


Božićna hartulina iz Punta naziv je programa odnosno bogatog slijeda manifestacija kojima će Puntari i Starobašćani u narednim danima obilježavati ovo umnogome posebno i drugačije doba godine koju ispraćamo.


Kako nam je predstavljeno od vodstva Turističke zajednice Općine Punat, mještani ali i posjetitelji Punta i Stare Baške sve do Badnjaka moći će uživati u brojnim glazbenim, sportskim i zabavnim priredbama koje su ovog tjedna već krenule prigodnim programom kojim je ondje dočekan sveti Nikola.
Danas je mališanima namijenjena predstava i “slatko druženje” sa Svetim Nikolom, a u petak će u Narodnom domu biti upriličena Večer klapske pjesme.


Domaćini priredbe koju će Punat ugostiti po 20. puta i ovog su puta pjevači muške klape Rašketa kojima će se u ovoj prilici, kroz prigodne pjevačke izvedbe, u spomenutoj fešti klapske pjesme još priključiti njihove kolegice iz klapa Anima Arbae, Puntape i Vejanke, te kolege iz muških klapa Kaštadi i Tramuntana.


Subotnji će dan, doznajemo također od puntarskih turističkih djelatnika, biti obilježen druženjem mještana u i ispred Narodnoga doma, u kojem će tijekom cijelog dana biti održavan program kojim će se predstaviti puntarski vrtićarci, ali i prezentirati aktivnosti brojnih udruga i klubova s područja te krčke lokalne jedinice.


Svojih pet minuta dobiti će tako članovi Malonogometnog kluba Punat, Boćarskog kluba Punat, Karate kluba Krk Croatia i Plesnoga studija Incanto.


U srijedu, 20. prosinca, Narodni dom biti će mjesto odražavanja predstave za djecu Glumačke družine TMT, a koja bi startati trebala od 18 sati.


Iste će večeri na tom mjestu biti upriličeno i druženje roditelja puntarskih i starobašćanskih mališana. Nakon planirane podjele poklon bonova djeci jasličkoga i vrtićkog uzrasta, klinci i klinceze ondje će se priliku dobiti družiti i sa Djedom Božićnjakom.


U petak, 22. prosinca, ispred Narodnog će doma biti upriličen prigodni sajam kreacija puntarskih mališana, nazvan “Žvelte rožice”, a od 17,30 u istom bi društvenom centru održan trebao biti i već tradicionalni Festival “Dica va Puntu kantaju”.


Na Badnjak, u nedjelju 24. prosinca, mališani će iznova sudjelovati u tradicijskom programu “potezanja komoštar” koje će od 8 sati startati s Punćala.