javni natječaj

Općina Punat: Kulturi i sportu 630.000 kuna

Mladen Trinajstić

Najveći dio »kulturnog kolača« i ove će godine ići KUD-u Punat za čiji je program »Prezentacija i očuvanje nematerijalne kulturne baštine« Općina osigurala 120 tisuća kuna, dok je kod sportaša najbolje prošao Karate klub Krk CroatiaPUNAT – Na temelju provedenog javnog natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, Povjerenstvo za ocjenjivanje prijavljenih programa i projekata utvrdilo je ovih dana i službeni prijedlog odluke slijedom koje će se u 2021. godini raspodijeliti pozamašna sredstva namijenjena financiranju aktivnosti, odnosno programa brojnih udruga i klubova s područja Općine Punat. Slijedom netom javnosti i službeno predstavljene raspodjele proračunskog novca namijenjenog praćenju puntarskih sportskih i kulturnih udruženja, kao i organizacija i programa civilnog društva, programima javnih potreba u kulturi tijekom ove će godine biti usmjereno 380 tisuća proračunskih kuna.


Najviše KUD-u


Najveći dio »kulturnog kolača« i ove će godine ići aktivnostima Kulturno-umjetničkog društva Punat, za čiji je program »Prezentacija i očuvanje nematerijalne kulturne baštine« Općina osigurala 120 tisuća kuna. Upola manji iznos, u vrijednosti 60 tisuća kuna, dobit će udruga Puntarske užance, dok je za aktivnosti članica i članova Društva mladih Fenix te Mažoretkinja otoka Krka iz puntarskog općinskog proračuna namijenjeno po 40 tisuća kuna. Za predstave kojima svoje sumještane već neko vrijeme uveseljavaju članovi Kumpanije Štorije osigurano je 25 tisuća kuna, a za udrugu Sjeverni Jadran 20 tisuća kuna. Nešto manje iznose potpora u vrijednosti svojih prijavljenih projekata i programa dobit će još i Katedra Čakavskog sabora Kornić, Udruga sopaca otoka Krka, Udruga Moj otok, Foto klub Krk te Udruga albanske nacionalne manjine.


Karate klubu 38 tisuća


Što se pak programa javnih potreba u sportu tiče, za njihovu je provedbu u puntarskom općinskom proračunu u ovoj godini osigurano 250 tisuća kuna, od kojih će najviše, 38 tisuća, ići za provedbu sportsko-obrazovnih programa koje provodi Karate klub Krk Croatia. Za provedbu svojih klupskih aktivnosti potrebnih 25 tisuća kuna dobili su i članovi ŠRD-a Arbun Punat, a po 20 tisuća »sportskih« kuna i članice i članovi Atletskog kluba Krk, Nogometnog kluba Krk te Malonogometnog kluba Punat. NK-u Vihor iz Baške pripalo je 18 tisuća kuna, a po 15 tisuća kuna namijenit će se aktivnostima domaćeg Brdsko-biciklističkog kluba Mirakul te Košarkaškog kluba Krk.


Civilnim udrugama 200 tisuća kunaProračunski iznos u vrijednosti 200 tisuća kuna među sobom će podijeliti i inicijatori, odnosno organizatori i provoditelji brojnih projekata i programa iz domene civilnog društva.
Najveću potporu, u vrijednosti 42 tisuće kuna, u tom je segmentu pak dobila udruga Moj otok, i to za nastavak provedbe svog projekta »Moj Punat bez azbesta«. Društvo mladih Fenix dobilo je 32 tisuće kuna na račun svog »Projekta solidarnosti i organizacije slobodnog vremena mladih«, dok je 24 tisuće kuna dodijeljeno Udruzi umirovljenika Općine Punat. Dvadeset tisuća kuna iz ovogodišnjeg puntarskog proračuna dobit će i Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka, dok su Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka, kao i Udruga maslinara Naška, općinsku podršku dobile u vidu »osiguranja« po 10 tisuća proračunskih kuna.