KD Ponikve eko otok Krk

Od danas preuzimanje komposta na Treskavcu, jedna osoba može preuzeti najviše dvije 50-litarske poklon-vreće

Mladen Trinajstić

Moguće je i kupiti komposta u jumbo vreći zapremnine od čak 1,2 kubična metra, po cijeni od 300 kunaKRK – Od danas otočani iznova mogu na prostoru reciklažnog dvorišta Treskavac preuzimati poklonjene im 50-litarske vreće ispunjene kompostom. Prvi dio nove »runde« sad već tradicionalne akcije nagrađivanja otočana za doprinos koji, discipliniranim odvajanjem otpada u svojim domovima, sami daju proizvodnji visokokvalitetnog organskog gnojiva, doznali smo od predstavnika otočne komunalne kompanije Ponikve eko otok Krk, potrajat će do subote, 20. ožujka, te će potom u novom terminu biti nastavljen i između 6. i 10. travnja.


Svi koji ni tad ne stignu posjetiti centralni otočni komunalni kompleks na području Općine Vrbnik, novu priliku za preuzimanje darovanog im komposta imat će i potkraj travnja (od 26. do 30.), a na koncu i u završnici svibnja – od 27. do 29. svibnja, predstavili su nam komunalci uvjereni da će i ove godine spomenuta akcija privući pažnju svih koji predstojeće tople i sunčane proljetne dane kane provesti u uređivanju, oplemenjivanju i obogaćivanju svojih »okokućnih« vrtnih, odnosno zelenih oaza.


Moguća i kupovina


Svim korisnicima Ponikvinih usluga zbrinjavanja otpada, ovih su dana na kućne adrese, zajedno s računom za prethodni mjesec, stigli poklon-kuponi pomoću kojih je na Treskavcu moguće preuzeti već pripremljene vreće s organskim gnojivom, a jedna osoba (po ustaljenoj praksi) može preuzeti najviše dvije takve poklon-vreće. Vreće s kompostom na prostoru reciklažnog dvorišta Treskavac tijekom ovog tjedna bit će moguće preuzeti od 9 do 17 sati, a isto će radno vrijeme biti i u svim ostalim danima provedbe te akcije, u terminima koji će uslijediti tijekom travnja odnosno svibnja.
I ove su godine komunalci mislili i na one koji će imati potrebu za većim količinama takvog, ondje proizvedenog komposta pa je otočanima i ovog puta ponuđena mogućnost telefonskog naručivanja komposta u jumbo vrećama zapremnine od čak 1,2 kubična metra. Cijena tako naručenog komposta ostala je na razini 300 kuna za jambo vreću, uz mogućnost korištenja Ponikvine usluge njegove besplatne kamionske dostave na kućni prag naručitelja.


Kvalitetni kompost
Podsjetimo, otočna komunalna kompanija nedavno je upravo s nakanom unapređenja postupka proizvodnje komposta, ali i podizanja njegove kvalitete nabavila i u pogon pustila automatiziranu proizvodnu liniju vrijednost koje je 6,5 milijuna kuna. Od predstavnika otočnog komunalca doznali smo i da se u sklopu te akcije svake godine razdijeli više od 7 tisuća vreća kvalitetnog komposta.