Trade Air

Novosti s aerodroma u Omišlju: Rijeka, Split, Dubrovnik i Osijek od srpnja opet povezani zrakoplovima

Alenka Juričić Bukarica

Linije bi trebale biti aktivne sve do listopada, letjet će se zrakoplovom tipa L410 kapaciteta 18 sjedala. Karte se mogu kupiti putem web-a Trade Aira i svim kanalima prodaje kompanije Croatia AirlinesZračna luka Rijeka od početka srpnja imat će unutardržavne letove prema zračnim lukama u Hrvatskoj, i to Splitu, Dubrovniku i Osijeku.


aime, od 2. srpnja kreću letovi hrvatske aviokompanije Trade Air koja ove godine slavi 25 godina. Prema informacijama koje smo dobili iz Trade Aira, ova zrakoplovna kompanija će imati letove dva puta tjedno, i to utorkom i četvrtkom iz Osijeka za Rijeku pa iz Rijeke za Split i Dubrovnik te istim putem natrag. Letovi dakle, kreću s početkom srpnja, a najavljeno je da bi zrakoplovi trebali letjeti sve do listopada.
Prema riječima Petre Koletić iz Trade Aira, raspored letenja će se održavati zrakoplovom tipa L410.


– Radi se o turbo-prop zrakoplovu kapaciteta 18 sjedala. Karte za navedene letove mogu se kupiti putem Trade Air Internet stranice www.trade-air.com, ali i svim kanalima prodaje Croatia Airlines kompanije. Na ovim internet stranicama su obje zrakoplovne kompanije kroz obavijesti i novosti, ali i sam proces kupnje naglasak stavile na informiranje putnika o pripremama prije leta, situaciji tijekom leta pa i postupcima nakon leta. Pratimo preporuke HZJZ-a stoga je, recimo, nošenje maski obavezno kroz cijeli proces putovanja, kazala je Koletić.
Na pitanje očekuje li se da će letove koristiti i strani gosti, kazala je kako nema razloga misliti suprotno.


– Imali smo velik broj stranih turista i na dosadašnjim letovima, a s obzirom da je kupnja karata dostupna kroz globalnu distribucijsku mrežu putničkim agencijama svugdje u svijetu, otvaranjem granica otvorena su im vrata Hrvatske u jeku sezone. Optimistični smo. Inače, apsolutna zabrana komercijalnog zračnog prometa sve nas je ostavila u šoku i nevjerici. Morali smo smisliti što i kako dalje, i to, kao i svi strpljivo, oprezno, detaljno. I dalje je tako. No zahvaljujući upornosti i velikom trudu svih nas u Trade Air-u vjerujemo da će naša flota još dugo s velikim zadovoljstvom ukrašavati i hrvatsko i europsko nebo pa možda i šire, zaključila je Koletić.


Međunarodni letovi


Prema informacijama iz Hrvatske turističke zajednice u ovom trenutku su za Zračnu luku Rijeka potvrđeni letovi Eurowingsa, Transavije i Air Baltica. Tako će Eueowings imat liniju iz Rijeke prema Düsseldorfu i to od 20. lipnja, subotom te od 5. srpnja još jednu dodatnu i nedjeljom. Isto avioprijevoznik će 21. lipnja početi letjeti za Hamburg nedjeljom, a od 24.lipnja i srijedom. Transavia će pak početi letjeti za Eindhoven od 18. lipnja četvrtkom, te od 21.lipnja i nedjeljom, a među potvrđenim letovima je i linija Air Baltica ta Rigu od 29. srpnja, i to srijedom.


Uz ove potvrđene letove tu su i najave Croatia Airlinesa, potom Lufthanse za München, Eurowings bi trebao letjeti još za Berlin, Köln i Stuttgart, Ryanair za Frankfurt Hahn, i London Stanstead, LOT za Varšavu, TUI najavljuje charter za London, a Enterair charter za Pariz.