Mali Lošinj

Nove prostorije olakšat će rad udruga Ruka u ruci i Logopedski kabinet Ključić

Bojan Purić

Vrpcu presijeca Vedrana Maver, predsjednica Udruge Ruka u ruci / Foto Bojan PURIĆ

Vrpcu presijeca Vedrana Maver, predsjednica Udruge Ruka u ruci / Foto Bojan PURIĆ

Nove prostorije u svakodnevnoj su upotrebi od početka ožujka, a prikladnima aktivnostima ovih udruga čini ih to što su u prizemlju i moguće im je prići vozilom doslovce do samih ulaznih vrataMALI LOŠINJ  Svečanošću u prisustvu brojnih prijatelja i suradnika, proslavljen je nedavni početak rada dviju udruga, one roditelja djece s teškoćama u razvoju Ruka u ruci te Logopedskog kabineta Ključić u novim prostorijama u neposrednoj blizini Vele rive, koje je prije toga koristila Turistička zajednica Lošinja, a u međuvremenu su povremeno korištene kao spremište te za održavanje izbora. Osamdeset kvadratnih metara obuhvaća i manju terasu iza zgrade, s tim da većinu prostora koristi Ruka u ruci, udruga koja organizira radnu terapiju i likovne radionice. Predsjednica udruge je Vedrana Maver, kao radna terapeutkinja zaposlena je Elizabet Ukalović, a kao vanjske suradnice tu su još Sunčana Dundov za psihološku pomoć te Marija Bravarić za edukacijsku rehabilitaciju. Sveukupno je obuhvaćeno 47 djece s Lošinja, Cresa i Suska, s tim da u susjednom Cresu radi radna terapeutkinja Kristina Orlić. Logopedski kabinet Ključić vodi Deana Karamazan, a u ovaj je prostor došla nakon petnaestak godina »podstanarstva« u prostorijama udruge Idem i ja u Ulici lošinjskih brodograditelja (nekadašnja zgrada lučke kapetanije).


Jedan od kabineta s didaktičkom opremom u novim prostorijama / Foto B. PURIĆ


Nizom koncerata, sportskih natjecanja, predstava i drugih priredbi najrazličitijih profila, proteklih su godina prikupljane donacije za uređenje i opremanje novih prostorija, pa je i popis suradnika – kolektiva i pojedinaca – kojima su u obližnjem Muzeju Apoksiomena ovom prilikom uručene zahvalnice, bio podulji, oko stotinu. Novcem ili radom, gotovo da nema stanovnika Lošinja koji, izravno ili neizravno, nije sudjelovao u ovom organizacijskom pothvatu, na korist onih kojima redovni odgojno-obrazovni i zdravstveni programi nisu dovoljni.


Nove prostorije u svakodnevnoj su upotrebi od početka ožujka, a prikladnima aktivnostima ovih udruga čini ih to što su u prizemlju i moguće im je prići vozilom doslovce do samih ulaznih vrata.