Stoljeće postojanja

“NK Vihor – 100 let našeg velog tecenja”. Predstavljana monografija bašćanskog nogometnog kluba

Mladen TrinajstićBAŠKA – Bašćanska galerija Zvonimir bila je pretijesna za sve navijače, brojne ondje okupljene simpatizere Nogometnog kluba Vihor kao i zainteresirane mještane koji su željeli nazočiti predstavljanju monografije »NK Vihor – 100 let našeg velog tecenja«, autora Miroslava Pavlovića.


Nakon izdavanja monografije povodom obilježavanja 90 godina Vihora, logično je bilo da se za veliki jubilej, stogodišnjicu Kluba, uz razne prigodne, tom velikom jubileju bašćanskoga spomenutog sportskog kluba posvećene manifestacije napiše i novo, »osvježeno« izdanje monografije kojom je obrađena i javnosti sad predstavljena duga i bogata povijest kluba bašćanskih nogometaša, ustvrdio je u toj prigodi predsjednik Vihora Mirolsav Hrgovčić.


Autor predstvljenog monografskog rada, Miroslav Pavlović, veliki je zaljubljenik u nogomet, Bašku i naravno njen NK Vihor koji je, kako je ovaj i sam u toj prilici naglasio, bio i ostao važan dio njegova života, i to od mladosti. U kratkom izlaganju autor monografije posvećene stogodišnjem uspješnom djelovanju tog sportskog kluba napomenuo je da je već 50-ih godina prošlog stoljeća i sam bio igrač Vihora, s kojim je odigravao prijateljske utakmice s Nehajem iz Senja, Orijentom iz Rijeke, Krkom i mnogim drugim klubovima s područja naše regije. Danas u mirovini, Pavlović je i dalje ostao veliki navijač Vihora, a kad su domaće utakmice na rasporedu, često dolazi iz Rijeke gdje živi kako bi bodrio svoj najdraži klub.
Nakon podsjećanja na Vihorove davne dane, prisjećenja ne neke anegdote i razne zanimljivosti iz Pavlovićevih igračkih dana, prisutnima se obratio i načelnik općine Baška Toni Juranić, a nakon njega i predsjednik Nogometnog kluba Vihor Miroslav Hrgovčić te direktorica Turističke zajednice općine Baška Ivana Topić, koji su redom istakli važnost i značaj tog kluba za bašćanski kraj, ali i vrijednost jubileja koji se ovih dana obilježeva. Prigodnim riječima prezentaciju je obogatio i Sanjin Ilić u ime tvrtke Bar, koja je ovo izdanje pripremila i tiskala. Spomenuti treba da svi zainteresirani mogu ovu prigodnu monografiju besplatno preuzeti u prostorijama Kluba. Dobrovoljni prilozi uvijek su dobrodošli i dobro će doći za daljnja ulaganja u infrastrukturu koja je neophodna za postizanje još boljih rezultata, napomenuli su, zaključujući ovo okupljanje, predstavnici Vihora.