Malinska - Dubašnica

Nezavisna lista DUB za održiv razvoj i obuzdavanje apartmanizacije

Mladen TrinajstićMALINSKA – Članovi Nezavisne liste DUB, odnosno liste kandidata za Općinsko vijeće Malinske-Dubašnice, čiji naziv predstavlja slogan »Dubašnicu Učinimo Boljom«, svoj su sastav okarakterizirali idealnim spojem iskustva i mladosti. Lista sastavljena od politikom neopterećenih, u svom poslu dokazanih poduzetnika, ugostitelja, vinara, turističkih djelatnika i ribara, poljoprivrednika, ekonomista, umirovljenika te kulturnih i prosvjetnih djelatnika, ljudi koji vole svoj kraj, kažu da je osnovni motiv njihova angažmana želja da Malinsku i Dubašnicu učine naprednijim i ugodnijim mjestom za život, u kojem će njihova djeca i mladi htjeti ostati živjeti i raditi. Nositelj liste Nenad Šabalja kaže da im je cilj i uključiti se u donošenje odluka za dobro svih mještana.


– Želimo formirati Vijeće koje će odluke donositi za bolju budućnost svih nas, a podrže li nas sumještani, u Vijeću smo spremni podržati sve dobre prijedloge, bez obzira na to s koje strane dođu, a posebice one za koje budemo smatrali da će pridonijeti razvoju općine. Ne želimo da se dobri projekti nikada ne ostvare samo zbog nečije stranačke pripadnosti, a za to nam je potrebna stabilnost Vijeća i kvalitetna suradnja s partnerima u tom tijelu, nastavlja Šabalja.


Držimo da imamo znanja, iskustva i vizija za ostvarenje novih ciljeva koji će pomoći razvitku, a posebno važnim smatramo iznalaženje svih mogućih kvalitetnih izvora financiranja potrebnih nam projekata, a sve kako bi se izbjegla potreba za najskupljim načinom – »direktnim« kreditnim zaduživanjem Općine kod banaka. Pri vrhu naših prioriteta su i ulaganja u infrastrukturu, vrhunske plaže i šetnice te očuvanje zelenih površina koje su zbog širenja građevinskog područja postale ugrožene, a cilj je i izrada staza za outdoor turizam.
Želimo maslinarstvo uključiti u turističku ponudu i na njemu graditi turistički brend ovog dijela otoka, poručuju iz NL-a DUB naglašavajući da će žitelji, zaokruže li njih, izabrati održiv razvojni smjer i zaustavljanje nastavka apartmanizacije i stvaranja »beživotnih ulica«.