Lažna antireklama

NEČUVENO! Njemački RTL emitira staru snimku Zrća na kojoj se ‘Balkanci ponašaju kao Balkanci’

Edi Prodan

Zrće / Foto : Filip Brala/PIXSELL

Zrće / Foto : Filip Brala/PIXSELL

Prilog naime pokazuje kako se turisti, alkoholizirani, raskalašeno ponašaju na bugarskoj i hrvatskoj obali. U nedostatku adekvatne ovogodišnje snimke, koja se uostalom ne bi uklapala u naglasak priloga, pušta se slike sa Zrća iz nekih prošlih vremenaNOVALJA  Nečuveno! Jedna od najuglednijih europskih medijskih kuća, njemački RTL – čija je hrvatska ispostava ide u red najznačajnijih te najgledanijih televizija i na našem području, mrtva-hladna pušta prilog prema kojem se – “Balkanci ponašaju onako kao se od njih i očekuje – kao Balkanci”.


Prilog naime pokazuje kako se turisti, alkoholizirani, raskalašeno ponašaju na bugarskoj i hrvatskoj obali. U nedostatku adekvatne ovogodišnje snimke, koja se uostalom ne bi uklapala u naglasak priloga, pušta se slike sa Zrća iz nekih prošlih vremena.


– Ma ni govora, pa zabranili smo partijanje na Zrću, svakodnevno ga obilaze inspektori tako da je sve u zoni ponašanja kakvo se i očekuje u situaciji opasnosti koja dolazi od potencijale zaraze koronavirusom, istaknuo je gradonačelnik Novalje Ante Dabo.
Njegove riječi potvrđuje i direktorica TZ Novalja Marina Šćiran Rizner koja ovakav RTL-ov prilog svrstava u, na žalost, očekivani i ne baš rijetki dio ovogodišnjeg specijalnog rata. Bitka za svaku mrvicu turističkog kolača je žestoka, ne preza se ni pred kakvim dezinformacijama.


– Laži se najbolje pobijaju činjenicama. A one su sljedeće – 20. srpnja u eVisitoru je registrirano 11.677 gostiju u Novalji te još njih 959 u Staroj Novalji. Ukupno 12.636 turista u komercijalnom smještaju, ili 56.1 posto u odnosu na isti dan lani. U kampu Straško je 4350 prijavljenih gostiju, u nekomercijalnom  je dodatnih 4147 osoba, ističe Šćiran Rizner.


Jasno je stoga da nam nedostaje skoro polovica gostiju od kojih je većina inače dolazila na Zrće. Pa je isto tako jasno da je Hrvatska i usred turističke sezone, koja joj je silno važna u punjenju Proračuna, ostala krajnje ozbiljna, odgovorna i – zdrava.