MAŠKARE ZAVLADALE

Načelnik Kraljić prepustio ključeve općine meštru Ivanu Plišiću

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Napokon je popustila općinska vlast u Malinskoj-DubašniciPala je općinska vlast u Malinskoj-Dubašnici! Nakon što je tjednima odolijevao maškaranim aspirantima na »ključno mjesto« dubašljanske lokalne uprave, općinski načelnik Robert Anton Kraljić jučer je napokon popustio te je, sa svih strana okružen karnevalistima Maškarane udruge Dubašnica, ključeve općine naposljetku ipak prepustio njihovome meštru – Ivanu Plišiću.


A spomenuti je, nakon što se napokon domogao dugo željenog ključa koji otvara sva vrata, obećao da će se pobrinuti da idućih tjedana dubašljanske maškare uistinu mogu »delat ča god će«.


Istom je prigodom, po već ustaljenoj praksi, na stup svjetiljke javne rasvjete na malinskarskom Jazu podignut pust Njonjo Šekac koji će ondje, kao krivac za sve zlo i naopako koje je Malinskare i Dubašljane zateklo u proteklome ljetu, visiti sve do završnice karnevala, mesopusnog utorka, 21. veljače.


Značenje imena
Tada će, naravno, nakon što mu kao i u svim ostalim civiliziranim zemljama bude pročitana presuda – biti zapaljen. Maškarani Dubašljani jučer nisu željeli otkriti pravo značenje pustova imena, napominjući pri tom da će se sve doznati kad za to dođe vrijeme, odnosno da će se u završnici karnevala razjasniti zašto se ovaj tako zove.Program Mesopusta u Malinskoj, doznali smo od organizatora i domaćina ondje već tradicionalnih karnevalskih programa, središte će imati u maškaranom šatoru koji se već počeo podizati na igralištu osnovne škole u Bogovićima.


Ondje će tijekom narednih nekoliko tjedana biti epicentar dubašljanskog karnevala koji, u onom feštarskom smislu, starta već ove subote, nastupom popularnih Koktelsa i grupe Point.


Subotnje će zabave pod maskama na istom lokalitetu uslijediti još i 11. te 18. veljače, uz svirke grupa Night Express te Cukar i kafe.


Dječja reduta


U nedjelju, 5. veljače, uz nastup Trija Insula, s početkom od 15 sati pod šatorskim će se svodom održati i dječja maškarana reduta, uz animatore, bogatu tombolu i nagrade za najbolje maske.Isto će mjesto biti i poprište predstave »Oči Uoči Zgospod’non« kojom će se, također početkom veljače, otočanima predstaviti Enio Meštrović – Ričard.


Spomenimo da su i ovog puta, zajedno s predstavnicima Maškarane udruge Malinska, program Mesopusta u Malinskoj osmislili i priredili predstavnici Turističke zajednice i Općine Malinska-Dubašnica.


Kraljić vjeruje da će se nova vlast brinuti o putevima


Privremeno bivši načelnik, Robert Anton Kraljić, nakon što je prepustio općinske ključeve veseloj družini tamošnjih karnevalista, iskazao je nadu da će se nova maškarana vlast, ako ne već za popravak, onda pobrinuti barem da se ne »dešva« ono malo puteva koji su u Malinskoj i njenoj okolici ostali cijeli nakon ne tako davnih poplava.