Kandidacijske liste

Mjesni izbori u Gradu Krku: U dva odbora samo po jedna lista

Mladen Trinajstić

Žitelji naselja na području Grada Krka će 12. lipnja imati priliku birati predstavnike u vijećima sedam mjesnih odbora / Foto M. TRINAJSTIĆ

Žitelji naselja na području Grada Krka će 12. lipnja imati priliku birati predstavnike u vijećima sedam mjesnih odbora / Foto M. TRINAJSTIĆ

Žitelji mjesnih odbora Krk-Istok i Krk-Zapad te Poljica, Milohnići i Skrpčići-Pinezići moći će birati među više lista, dok u Korniću izlazi samo jedna, nezavisna lista, a u Vrhu lista koalicije PGS/SDP/UKKRK – Izborno povjerenstvo Grada Krka utvrdilo je i objavilo pravovaljano predložene kandidacijske i zbirne liste za izbor članova vijeća mjesnih odbora. Žitelji Grada Krka, odnosno naselja koja čine mjesne odbore Krk-Istok i Krk-Zapad te mjesne odbore Kornić, Vrh, Poljica, Milohnići i Skrpčići-Pinezići 12. lipnja će imati priliku birati ili se barem izjasniti o kandidiranima. Kako je ovih dana i službeno objavilo Gradsko izborno povjerenstvo, priliku za istinsko biranje među kandidatima više izbornih lista imat će birači s područja samoga grada Krka te naselja koja su uključena u mjesne odbore Poljica, Milohnići i Skrpčići-Pinezići, dok na području Kornića i Vrha na predstojeće izbore izlazi tek po jedna, već sad možemo reći i »pobjednička« lista.
Na području MO-a Krk-Istok birači će se moći izjasniti o kandidatima triju u izbore uključenih lista – one lokalnog HDZ-a s nositeljem Matom Šokićem, liste grupe birača na čijem je čelu Jovana Čutul te koalicijske liste PGS/SDP/Unija Kvarnera s nositeljicom Nadijom Dunato Pejnović. Na području MO Krk-Zapad, onoga čije se Vijeće, kako se moglo čuti i tijekom nedavnih rasprava na Gradskom vijeću, u dobrom dijelu proteklog četverogodišnjeg mandata uopće nije sastajalo niti djelovalo, za novi, nadati se treba aktivniji vijećnički mandat, borit će se lista HDZ-a s nositeljem Brankom Kinkelom, kandidacijska lista grupe birača čiji je nositelj Ivan Radivojac te lista koalicije PGS/SDP/UK s nositeljem Joškom Markovićem. Na području MO Skrpčić-Pinezić za naklonost svojih sumještana na lipanjskim će se izborima sučeliti liste HDZ-a s nositeljicom Anicom Pezić te zajedničke liste PGS/SDP/UK s nositeljem Nedjeljkom Pinezićem. Razmjerno podršci birača, Vijeće MO-a Milohnići u idućem mandatu će popuniti kandidati s liste PGS-a na čelu s Vlatkom Milohnićem, odnosno SDP-a s nositeljem Branislavom Toljanićem. U Mjesnom odboru Poljica birat će se između dviju nezavisnih lista čiji su nositelji Branko Marjanović i Ivan Pinezić.
I naposljetku, dva mjesna odbora u kojima će glasači »birati« kandidate s tek jedne liste su Vrh i Kornić, nakon grada Krka dva najnaseljenija i najmnogoljudnija naselja na području te otočne jednice lokalne samouprave. U Korniću će na glasačkom listiću biti kandidati s liste grupe birača predvođene dosadašnjim predsjednikom tog MO-a – Šimunom Josipovićem, dok pred Vršane izlazi lista koalicije PGS/SDP/Unija Kvarnera s nositeljem Danijelom Pavlovićem.