Kandidatkinja SDP-a

Mirela Ahmetović u utrci za treći mandat u Omišlju, podržao ju Peđa Grbin

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Sva ulaganja u komunalni standard realizirana su novcem naših građana i dostupnih potpora, bez potrebe povlačenja za rukav "prijatelja" s pozicije državne moći, na što sam posebno ponosna, rekla je AhmetovićPred Društvenim domom u Omišlju koji je jedan od brojnih velikih projekata realiziran u proteklom periodu, svoju je kandidaturu za treći mandat na čelu Općine Omišalj jučer predstavila Mirela Ahmetović.


Podržana predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom, eurozastupnicom i članicom predsjedništva SDP-a Romanom Jerković te Željkom Jovanovićem, ujedno je predstavila i listu kandidata za Općinsko vijeće.


Projektni mandat


Ističući da je njezin prvi od dva mandata silom prilika bio posvećen financijskoj stabilizaciji općinskog proračuna, Ahmetović je ustvrdila da je ovaj drugi mandat bio »projektni« – obilježen brojnim važnim infrastrukturnim projektima.
– Samo u posljednje četiri godine u Omišlju smo izgradili društveni i vatrogasni dom, uredili plaže Večja i Pesja, uredili i opremili brojne ulice te infrastrukturom premrežili oba naša naselja.


Ulaganja u komunalni standard, zahvaljujući racionalnom, transparentnom i poštenom vođenju općinskih financija, realizirana su novcem naših građana i dostupnih potpora, bez potrebe povlačenja za rukav bilo kojeg »prijatelja« s pozicije državne moći, na što sam posebno ponosna, nastavila je Ahmetović ističući da će, zahvaljujući »zdravlju« općinskih financija i snazi lokalnog proračuna, Omišljani istu, »neovisnu poziciju« moći uživati i narednih godina povjere li povjerenje timu omišaljsko-njivičkoga SDP-a, ojačanom s više nestranačkih kandidata.


– Ponosna sam i na činjenicu da smo danas jedna od stanovništvom najmlađih, najobrazovanijih i najrazvijenijih lokalnih zajednica u zemlji, kao i na činjenicu da je potpunim otvaranjem javnosti općinskog proračuna i poslovanja komunalnog društva, Općina Omišalj suvereno zasjela na poziciju najtransparentnije lokalne samouprave u zemlji, rekla je Ahmetović, najavivši u svom izbornom programu uređenje Rive Ivana Pavla II u Omišlju i centra mjesta, parkirališta Pod orišina i dječjeg igrališta u naselju Stran, uz projekt izgradnje vrtića u Njivicama, dovršetak Ribarske obale te plaža i šetnice na potezu Pod crikvun – Rosulje.


Podrška Peđe Grbina


A da je Ahmetović za Omišalj i Njivice »dokazano najbolja opcija«, ocijenio je jučer i Grbin.


– U svom dosadašnjem radu pokazala je što i koliko može, odnosno u kolikoj mjeri može utjecati na rast kvalitete života žitelja općine na čijem je čelu, rekao je Grbin dodavši da ga posebno impresionira spoznaja da je sve u Omišlju i Njivicama ostvareno bez kune zaduženja.


Jerković je pak otkrila da Ahmetović kolege u Zagrebu s razlogom zovu »lavicom s Kvarnera« s obzirom na energiju i žar s kojima pilazi poslu.


Osim »najboljoj načelnici u Hrvatskoj«, predsjednik SDP-a je svoju i podršku vrha stranke iskazao i puntarskom kandidatu za načelnika Marinku Žicu.