Predizborni posjet

Mirela Ahmetović na Cresu u ime Restart koalicije: Jako je bitno da otočani biraju otočane. ‘Bit ću glas otoka u Saboru’

Walter Salković

snimio Walter Salković

snimio Walter Salković

Jako je bitno da otočani biraju otočane jer oni najbolje razumiju naše probleme i zato smo se ovdje okupili kako bismo dali podršku našoj Mireli koja će znati na najbolji način braniti interese otočana, zaključila je Medarić.CRES – Kandidatkinja na listi Restart koalicije Mirela Ahmetović posjetila je Cres te se na gradskoj rivi družila sa članovima i simpatizerima SDP-a, a pratili su je zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić i zamjenik gradonačelnika Cresa Marin Gregorović.


Gregorović i Medarić su uvodno istaknuli kako creski SDP poziva sve stanovnike kvarnerskih otoka da podrže Mirelu Ahmetović kao jedinu kandidatkinju otočanku s političke pozicije lijevog centra koja će imati priliku zastupati otočne interese, a kao prioritete su istaknuli rješavanje preostalog dijela državne ceste D100, luku Martinšćica i vodoopskrbu sjevernog dijela otoka Cresa.


– Jako je bitno da otočani biraju otočane jer oni najbolje razumiju naše probleme i zato smo se ovdje okupili kako bismo dali podršku našoj Mireli koja će znati na najbolji način braniti interese otočana, zaključila je Medarić.


Svjesna sam svih potreba otočana
– Kao otočanka potpuno sam svjesna potreba svih otočana bez obzira što sam s Krka, ali znam koji problemi tište Cresane. Svima nam je interesu da dobijemo jednaku mogućnost razvoja kao što to
imaju stanovnici kopna, pri čemu je prioritet prometna povezanost, bilo da se radi o cestovnom ili
morskom prometu. Cresani i Cresanke su dokazali da svojim sposobnostima mogu jako puno. Primjeri za to su aktualni projekti na dogradnji luke Cres za koju je na vrijeme pripremljena dokumentacija ili gradnja najveće solarne elektrane u Hrvatskoj koja je upravo u tijeku na otoku Cresu. Zato želim istaknuti da Cresani mogu sve, da su sposobni razvijati svoj otok, ali ih treba staviti u jednak položaj kao i sve ostale. U tom smislu je itekako važna ona milijarda kuna koju PGŽ uplaćuje u državni proračun više nego što se iz njega vraća na područje naše županije. Važna je za područje otoka Cresa, Krka, Lošinja i Raba, ali i za ravnomjeran razvoj Hrvatske. U tom smislu ću biti glasan i jasan glas otoka u Saboru, rekla je Mirela Ahmetović u Cresu.