Kampanja

Među krčkim srednjoškolcima tražili mlade policajce

Vladimir Mrvoš

Foto PU PG

Foto PU PG

Predstavljena je kampanja Postani policajac/policajkaProteklog tjedna je u Srednjoj školi “Hrvatski kralj Zvonimir” u Krku predstavljena kampanja Postani policajac/policajka koju u suradnji s policijskim upravama provodi Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija “Prvi hrvatski redarstvenik”.


Kampanja se provodi s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.


Tako su za učenike 2.,3. i 4. razreda gimnazijskog smjera i turističke škole policijski službenici za prevenciju Policijske postaje Krk održali predavanja vezano uz upis i pohađanje srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka.
Kako bi mladima približili značajke i važnost policijskog poziva, policijski službenici su kroz video materijale prezentirali sadržaj kampanje i pojedinosti obrazovanja te odgovorili na mnoga pitanja učenika.


Pri tome su ih uputili i na društvene mreže (tiktok, instagram, facebook..) te druge medijske kanale na kojima mogu pronaći brojne informacije o detaljima natječaja, upisa i provedbe obrazovanja na Policijskoj akademiji, kao i o daljnjem napredovanju kroz praksu u policijskom zanimanju.


Predstavljanje kampanje nastavit će se i u sljedećim tjednima u Krku, ali i u drugim školama na području PGŽ-a.