Praktično vozilo

Krk: Probni rad sustava najma električnih romobila

Mladen Trinajstić

Električne romobile otočani i njihovi gosti tako već nekoliko dana mogu iznajmljivati na svim lokacijama na kojima se i dosad moglo unajmljivati e-bicikle, a cijena najma određena je na jednu kunu po svakoj minuti korištenja e-romobilomKRK – Već nekoliko dana na otoku Krku se organizirano provodi probni rad sustava najma električnih romobila. Testiranje načina organiziranja iznajmljivanja tih praktičnih, a danas i iznimno popularnih elektrovozila kao i interesa potencijalnih korisnika sustava kojim bi se, uđe li plan u provedbenu fazu, trebao dopuniti i obogatiti već postojeći sustav otočnog iznajmljivanja javnih električnih bicikala, provodi se u sklopu svih već postojećih »punioničkih stanica« za e-bicikle.


Električne romobile otočani i njihovi gosti tako već nekoliko dana mogu iznajmljivati na svim lokacijama na kojima se i dosad moglo unajmljivati e-bicikle, a cijena najma određena je na jednu kunu po svakoj minuti korištenja e-romobilom. Kao i kod e-bicikala, vrijeme najma teče sve do onog trenutka kada se romobil nađe u neposrednoj blizini odnosno unutar kruga neke od stanica za e-bicikle, u zoni gdje ga je potrebno odjaviti i parkirati, naravno, želi li se okončati njegov najam, predstavili su nam iz krčke komunalne tvrtke Ponikve eko otok Krk, koja već neko vrijeme na otoku Krku organizira i vodi sustav bike sharinga.


Krčki komunalci naglašavaju i da će, ako se u narednim danima pokaže da postoji interes za električnim romobilima, postojećem sustavu iznajmljivanja e-bicikala vrlo brzo biti i službeno pridružen i onaj povezan s e-romobilima. Spomena je vrijedan i podatak da je u trenutačnoj – testnoj fazi, na otoku Krku za najam dostupno sveukupno 20 električnih romobila. (M. T.)