Potpisan ugovor

Kreće prva faza rekonstrukcije Primorske ulice u Novalji. Ugovor je vrijedan čak 45 milijuna

P. N.NOVALJA – U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt »Rekonstrukcija Primorske ulice – 1. faza« u Novalji. Ugovor vrijedan više od 45 milijuna kuna sufinanciran sredstvima Europske unije potpisali su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Novalje Ivan Dabo.


Rekonstrukcijom Primorske ulice (1. faza), koja je pristupna cesta luci otvorenoj za javni promet Luka Novalja-luka Jug, pridonijet će se većoj protočnosti prometa i povećanju prometne sigurnosti, čime će se smanjiti opterećenost pristupne ceste. Projekt rekonstrukcije prometnice uključuje i rekonstrukciju 139 parkirališnih mjesta, kao i montažu solarnih klupa i čekaonica te izvođenje horizontalne signalizacije kojom će se olakšati pristup osobama s posebnim potrebama.


Projekt rekonstrukcije Primorske ulice u Novalji nastavak je velikog ciklusa ulaganja u lučku infrastrukturu gdje se sredstvima Kohezijskog fonda trenutno sufinanciraju 22 projekta rekonstrukcije ili izgradnje luka i pristupne infrastrukture u lukama od županijskog i lokalnog značaja diljem jadranske obale.