"Kreativni kutak"

Kreativni Krk snimio pjesmicu o svetome Mikuli, pogledajte spot

Mladen Trinajstić

Scena iz spota nove prigodne pjesmice koju su ususret dolasku svetog Nikole spremno izveli mali Krčani, polaznici programa Kreativni kutak / Foto Kreativni Krk

Scena iz spota nove prigodne pjesmice koju su ususret dolasku svetog Nikole spremno izveli mali Krčani, polaznici programa Kreativni kutak / Foto Kreativni KrkSveti Mikula naziv je nove pjesme proizašle iz kreativne mašinerije udruge Kreativni Krk, koja je poznata po snimanju tematskih dječjih pjesama.


Tražeći nekoga tko je napisao pjesmu na čakavskom o svetome Nikoli, voditeljica glazbenih radionica koje se provode u okrilju aktivnosti Kreativnog Krka, Lucija Kosić Palić, “naletjela” je na učiteljicu razredne nastave iz Dramlja – Marijanu Bezić, koja je pristala na njen prijedlog da se njezini stihovi uglazbe.

Stvaranje i snimanje pjesmice o svetome Mikuli savršeno se uklopilo u program glazbenih radionica za predškolsku djecu “Kreativni Kutak” kojeg već neko vrijeme provode predstvnici spomenutog krčkog udruženja, te se početkom studenog tim otočnih glazbenih kreativaca bacio na posao.


Tekst potpisuje Marijana Bezić, a glazbu i aranžman Luka Adžić-Kapitanović i Kristijan Vasilić. Bubnjeve je odsvirao Izidor Vasilić, a sve ostale instrumente kao i cjelokupno snimanje i montiranje pjesme spremno je i spretno odradio Kristijan Vasilić, iz krčkog Studija Mamut u kojem je ujedno smještebno i sjedište Kretuvnog Krka.


Pjesmu su otpjevali polaznici Kreativnog Kutka – Mara Bogdanić, Veronika Gaparić, David Bistričić, Mara Tomaić, Ana Lukanović, Marieta Depikolozvane, Noa Bogović, Izabela Jurić, Matea Gorički, Julia Justinić, Eugen Strčić i Aurora Polonijo. Pjesma se može poslušati na linku