"Županija pliva"

Krčki trećaši usvajali osnovne tehnike plivanja

Mladen Trinajstić

OŠ Fran Krsto Frankopan Krk

OŠ Fran Krsto Frankopan Krk

Uspješno sudjelovanje učenika Osnovne škole "Fran Krsto Frankopan" u županijskom projektu "Županija pliva"Školska godina jedva da je započela, a otočni trećaši su, osim što su odradili sve ono što je pred njih stavila redovita nastava, zabilježili i uspješno sudjelovanje u županijskom projektu »Županija pliva«.


Kako nam je predstavio Serđo Samblić, ravnatelj krčke Osnovne škole »Fran Krsto Frankopan«, radi se o projektu Primorsko-goranske županije organiziranom u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ-a, a u cilju smanjenja udjela neplivača u školskoj populaciji te poticanja pravilnog rasta i razvoja učenika kroz sportske aktivnosti.


OŠ Fran Krsto Frankopan Krk
Uz pomoć licenciranih plivačkih trenera i kineziologa, učenici trećih razreda svih područnih škola koje čine tu otočnu obrazovnu ustanovu tijekom trodnevnog su u djelo provedenog programa usvajali osnovne tehnike plivanja, disanja i snalaženja u moru.


OŠ Fran Krsto Frankopan Krk


– Iako je na trenutke nekima bilo malo hladno zbog bure, svi naši osnovci i osnovke uključeni u ovaj koristan i hvalevrijedan program uživali su u školi plivanja koja je provedena na plažama u Baški, Puntu, Vrbniku i Krku – zaključuje Samblić.