Novi uspjesi

Krčke mažoretkinje pokazale da je žetva medalja moguća i uz “korona treniranje”

Mladen Trinajstić

Foto E. Mikelj

Foto E. Mikelj

Unatoč dvomjesečnom prisilnom odmoru, djevojke su nastavile trenirati putem online platformi, a čim je dopustila epidemiološka situacija, krenuli su i redovni treninzi. Da se trud isplatio, potvrđuje niz medalja na turniru Mažoret saveza HrvatskePUNAT – Mažoretkinje otoka Krka bile su uspješne na još jednom Mažoret turniru. Natjecanje je održano proteklih dana u Puntu, a zbog aktualne epidemiološke situacije sve je moralo biti organizirano po posebnim uvjetima i uz stroge zaštitne mjere kojih su se sve sudionice morale strogo pridržavati. Organizator turnira bio je Mažoret savez Hrvatske čije su članice i Mažoretkinje otoka Krka.


– Cijela situacija s koronavirusom nije zaobišla niti Mažoretkinje otoka Krka pa su djevojke dva mjeseca bile na prisilnom odmoru, prenijela nam je čelnica i osnivačica tog danas vrlo aktivnog i članicama brojnog udruženja, Elizabeta Mikelj, dodajući i da su, baš kao i brojne druge sportašice, i velike i male otočne mažoretkinje unatoč svemu tome nastavile trenirati putem online komunikacijskih platformi. Čim je epidemiološka situacija dopustila, krenule smo i s redovnim treninzima, a da se naš trud isplatio, potvrđuju medalje koje su brojne naše članice zaslužile na natjecanju kojemu smo bili domaćini, kaže Mikelj.


Kategorija solo


Djevojke su se natjecale s dječjim sastavom, kadetkinjama i juniorkama u kategorijama formacija i solo. U dječjem sastavu solo zlatne medalje osvojile su tako male otočne mažoretkinje Veronika Dminić, Ema Butković, Gala Šimunić i Matea Zeko. Srebrne su pak postale Nika Knežević, Jelena Žic, Ellanie Bertetić, Mia Zeko i Iva Batinić, dok je broncu osvojila Maris Dminić. U kategoriji kadetkinje solo zlato zavrijedile su Lana Borojević, Ana Karabaić, Veronika Žic, Tara Borojević, Jana Valenčić, Tisa Mrakovčić, Nola Pajić i Kiara Zeko, a srebro Marissa Horvat, Marija Brusić, Maša Štefanić, Nina Martić i Katarina Žic.
Među juniorkama solo zlatnim su se odličjem okitile pak Leona Jelenčić i Laura Polonijo, srebrnim Ella Vuković, Idora Galjanić, Nika Nosić, Mia Antolić, Paula Žic i Jana Ostrogović, a brončanim Iva Ćulumović, Franka Tancabelić i Anamarija Horvat.


Zapažene formacije


U kategoriji formacija srebrne su medalje osvojile kadetkinje u sastavu Marija Brusić, Tara Borojević, Ana Karabaić, Lana Borojević, Jana Valenčić, Nina Martić, Nola Pajić, Tisa Mrakovčić, Kiara Zeko i Maša Štefanić, kao i juniorke čiji sastav su činile Idora Galjanić, Laura Polonijo, Nika Nosić, Ella Vuković, Paula Žic, Mia Antolić, Franka Tancabelić, Anamarija Horvat, Jana Ostrogović i Iva Ćulumović. Dodati treba i da su po još jedno zlato, u mješovitim formacijama, osvojile i Leona Jelenčić, Marissa Horvat te Veronika Žic.


Na tragu ovih novih uspjeha, iz MOK-a pozivaju sve zainteresirane djevojke i djevojčice koje vole plesati, putovati i zabavljati se (u dobi od 4 do 25 godina), da im se pridruže.


Lani čak 15 gostovanja


Radi se o jednoj od najmlađih udruga na području otoka Krka, ali i jednoj od najaktivnijih udruga. Mažoretkinje otoka Krka su u sklopu svojih međunarodnih turneja tijekom 2019. godine gostovale u 15 gradova diljem Europe, što ih svrstava u sam vrh Hrvatske mažoret scene. Planove za turneje u 2020. godini pomrsila nam je korona, ali poznavajući dosadašnji rad ovih mladih djevojaka, sigurna sam da će one sve to nadoknaditi u idućem razdoblju, kazuje Mikelj.