Na temu podmorja

Izložbom na krčkom trgu kraju priveden natječaj Udruge Rukotvorine Krk

Mladen Trinajstić

Foto Igor Gržetić

Foto Igor Gržetić

Prvo mjesto osvojila je keramička skulptura ribe autorice Tee Pilepić, drugo keramička posuda inspirirana podvodnim formama Jagode Grgurić, a treće keramičke ribe Sandre Ban



U organizaciji Udruge Rukotvorine Krk na Trgu sv. Kvirina, na kojem je ujedno locirano i sjedište tog udruženja kreativnih Krčanki, održana je jednodnevna skupna izložba na otvorenom na temu podmorja.


Izložba je ujedno bila završnica natječajnog postupka koji su članice te udruge pokrenule još u travnju, a kojim su se od umjetnika, ali i hobista tražile kreacije inspirirane podmorjem, uz omogućavanje potpune slobode u tehnici, mediju i korištenim materijalima.


Naposljetku je organizatorima pristiglo čak 40-ak umjetničkih kreacija nastalih u tehnikama keramike, fuzije stakla i ready-made objekata, filcane vune i veza na platnu, pa sve do akrilnih i digitalnih slika.





U natječaj uključene i na krčkom trgu izložene radove kreirali su autorice i autori Ružica Mohorić, Zlatko Bogetić, Jagoda Grgurić, Tea Pilepić, Klara Dolić, Željka Deša, Karmen Grbac, Štefica Milotić, Mira Poklepović, Doris Janković, Laura Rainbow, Irena Poje Oxenham, Anita Gujević, Samira Ždrilić, Nenad Ždrilić, Petra Vasilić, Marko Bodrožić Selak, Jeanette Bernić, Paulina Hlanuda, Josipa Barunčić, Tea de Both, Zdenka Doma i Sandra Ban.


Autorice triju najuspjelijih radova koje je takvima okarakteriziralo stručno povjerenstvo u sastavu Dijana Trtanj, Leda Tomulić i Igor Gržetić nagrađene su novčanim nagradama pa je tako prvo mjesto i nagrada u iznosu 1,5 tisuća kuna pripala Tei Pilepić za njezinu keramičku skulpturu stilizirane ribe.


Drugo mjesto i novčana nagrada od tisuću kuna pripala je Jagodi Grgurić za keramičku posudu inspiriranu podvodnim formama, dok je treće mjesto i nagradu vrijednu 500 kuna zaslužila Sandra Ban, za svoje keramičke skulpture dviju šarenih stiliziranih riba.


Nagradu publike ponijele su pak keramičke meduze Klare Dolić. Zanimljiv i hvalevrijedan projekt Udruge Rukotvorine Krk financijski su podržali Primorsko-goranska županija i Grad Krk.