Krčki biskup

Ivica Petanjak se susreo s ravnateljima vrtića i škola na području Krčke biskupije

Mladen Trinajstić

Foto Krčka biskupija

Foto Krčka biskupija

Susret je bio prigoda da se, nakon višegodišnje stanke, zajedno i u srdačnom ozračju, sagleda stanje vjeronauka u školama i suradnja s vjeroučiteljimaU biskupskom domu u Krku krčki biskup Ivica Petanjak susreo se s ravnateljima i ravnateljicama svih odgojno-obrazovnih ustanova koje djeluju na području Krčke biskupije, od dječjih vrtića pa do osnovnih i srednjih škola.


Kako doznajemo od predstavnika Krčke biskupije, organizatora i domaćina prigodnog i sad već tradicionalnoga predbožićnog okupljanja, susret je bio prigoda da se, nakon višegodišnje stanke, zajedno i u srdačnom ozračju, sagleda stanje vjeronauka u školama i suradnja s vjeroučiteljima.


U toj je prigodi vlč. Zvonimir Seršić, predstojnik biskupijskoga katehetskog ureda održao prigodno predavanje o aktualnoj temi sinodalnosti i sinodalnom hodu u kojem se Crkva nalazi.
Na koncu je okupljene izvijestio i o prošlogodišnjem sinodalnom savjetovanju u Krčkoj biskupiji.


U ime biskupije, biskup Petanjak i Zvonimir Seršić zahvalili su se svim ravnateljima i ravnateljicama na ugodnoj i profesionalnoj suradnji koja je, zaključili su, odnose biskupijskih predstavnika i čelništava otočnih odgojno-obrazovnih ustanova, kao i u svom proteklom razdoblju, obilježavala i u cijeloj ovoj godini.