Film na trgu

Ikarska placa postala ljetno kino. Na otvorenju prikazan dokumentarac Ivana Ramljaka

Radovan TrinajstićIKA – Projekcijom dokumentarnog filma »O jednoj mladosti«, zagrebačkog redatelja Ivana Ramljaka, ostvareno je prvo službeno prikazivanje nekog filma na novouređenoj ikarskoj »placi«.


Potvrda da je projekcija položila svoj ispit opravdanosti na najbolji mogući način bila je dobra posjećenost publike i zasluženi pljesak stotinjak prisutnih gledatelja na kraju projekcija. Organizatori projekcije, Mjesni odbor Ika i Liburnia Film Festival nisu krili riječi zadovoljstva na kraju projekcije što je održana na otvorenom uz lagani večernji povjetarac i blizinu morskog žala.


– Zahvaljujem domaćinu i članovima Mjesnog odbora Ika na pozivu i obavljenim organizacijskim i pripremnim radnjama koje su pripomogle uspješnom održavanju filmske projekcije u ovom malom primorskom mjestu. Iznenađena sam brojem prisutne publike, ali i ljepotom trga koji zauslužuje da se slične predstave održe u narednom vremenu. Nadam se da ćemo u sljedećoj godini Iku redovno uključiti kao mjesto održavanja filmskih projekcija našeg festivala, rekla je na kraju više nego zadovoljna ostvarenim Jelena Androić, direktorica Hrvatskog dokumentarnog Liburnia Film Festivala.