Dragi domaćini

Grad Krk će po jubilarni 20. put ugostiti MIK, po drugi put i finalnu večer festivala

Mladen Trinajstić

Veliko finale MIK-a 2023. održati će se na Trgu krčkih glagoljaša, 24. lipnja / Foto TZ Krk

Veliko finale MIK-a 2023. održati će se na Trgu krčkih glagoljaša, 24. lipnja / Foto TZ Krk

Veliko finale MIK-a bit će održano u subotu, 24. lipnja na Trgu krčkih glagoljašaJedan od najstarijih i jedini hrvatski putujući festival – Melodije Istre i Kvarnera, i ove će godine predstaviti nove skladbe te potvrditi svoj status čuvara glazbene tradicije i baštine ovog podneblja.


Melodije Istre i Kvarnera 2023. kreću 19. lipnja iz Opatije te nastavljaju put kroz Rijeku i Barban, a potom će, 23. lipnja, u gradu Krku održati generalnu probu, koja će biti priprema za veliko finale festivala.


A njega će, u subotu 24. lipnja, na slikovitom Trgu krčkih glagoljaša ugostiti upravo spomenuti otočni grad.
– Grad Krk će po jubilarni dvadeseti puta, ugostiti Festival, te po drugi puta i njegovu finalnu večer, nakon one održane još davne 1999. godine, najavila nam je Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice Grada Krka.


Grad Krk je, podsjetila nas je pri tom, već godinama zajednički domaćin jedne od festivalskih večeri s Općinom Malinska–Dubašnica i Općinom Punat, te se s njima izmjenjuje u ugošćavanju MIK-ovske karavane.


I ove godine festival će ponuditi široku lepezu glazbenih izričaja, a publika će birati one ponajbolje i najdraže izvođače, koji će ukupnim zbrojem bodova na finalnoj večeri biti i nagrađeni.


Očekuje nas spoj poznatih i novih imena, upravo onako kako to MIK čini oduvijek, zaključuje naša sugovornica.