Zvonik sv. Marije

FOTO Rabljani na najveći zvonik izvjesili ogromne hrvatske zastave kao simbol podrške Vatrenima

Hrvoje Hodak

Foto Petar Lupić; Fotografije u tekstu: Petar Lupić i Josip Peran

Foto Petar Lupić; Fotografije u tekstu: Petar Lupić i Josip Peran

Na najvećem od četiri rapska zvonika postavljene su dvije hrvatske zastave dimenzija 5x10 metara. Očekuje se postavljanje još dviju zastava Grada RabaS najvećeg od četiri zvonika koji simboliziraju grad Rab, nakon kišnih dana praćenih jakom južinom, danas je pod vedrim i mirnim nebom zavijorila zastava Republike Hrvatske u znak podrške Vatrenima na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru.


Foto Petar Lupić


Zajedničkom inicijativom Grada Raba, DVD-a Rab i DVD-a Lopar, i zahvaljujući penjačkim vještinama izvrsno uvježbanih dobrovoljnih vatrogasaca Raba i Lopara, dvije hrvatske zastave dimenzija 5×10 metara postavljene su na zvonik župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije kako bi ovaj grad bogate povijesti i kulture i preko 130 godina duge tradicije bavljenja turizmom, odaslao podršku našim najboljim ambasadorima i najjačem adutu hrvatskog turizma na svjetskoj sceni – našoj nogometnoj reprezentaciji!
Foto Petar Lupić


Riječ je o dvije postavljene zastave Republike Hrvatske, dok će, zbog zahtjevnosti postavljanja, sutra biti postavljena i zastava Grada Raba, a sve s ciljem da zvonik u potpunosti bude ogrnut kao upečatljiviji simbol podrške hrvatskoj reprezentaciji za nastavak do finala!


Zanimljivo je i to da je ovoga puta zadatak da se spuste niz zvonik i razmotaju zastavu dobile rapske vatrogaskinje Staša i Veronika, dok su momci bili zaduženi da ih sigurno spuste.


Fotografije su snimljene prije postavljanja druge zastave.


Foto Petar Lupić


Foto Petar Lupić Foto Petar Lupić Foto Petar Lupić