Plavi svijet

Ekološka vikend-akcija na Lošinju: Najavljeno tristotinjak čistača

Bojan Purić

Ove godine će, u okviru akcije, učenici iz ekološke skupine posaditi dvadeset sadnica pinija na potezu Kadin - ZagazinjineNa šest mjesta duž obale otoka Lošinja, ovaj vikend bit će organizirane akcije čišćenja obale i podmorja.


Očekuje se tristotinjak sudionika, koji će nastojati ukloniti što je više moguće otpada, a organizator je Institut za istraživanje i zaštitu mora “Plavi svijet” te ronilački centar “Subseason”, Grad Mali Lošinj s Turističkom zajednicom i “Komunalnim uslugama Cres-Lošinj”, zatim “Jadranka turizam” te niz drugih udruga i pojedinaca.


U subotu će čišćenje od 8 do 11.30 biti organizirano na potezu od Velopina do Žalića na periferiji Malog Lošinja, a od 9.30 do 12 sati u lukama Malog i Velog Lošinja, na potezu obale od rta Leva do Rovenske u Velom Lošinju te u luci Nerezine i obližnjim lučicama. U nedjelju je na redu uvala Čikat, od 9.30 do 11.30 sati.
Lanjskoj ovakvoj akciji, pod motom “More zna, otok pamti”, odazvalo se pedesetak ronilaca i još tristotinjak drugih volontera, a bilo je prikupljeno više od trideset kubnih metara otpada.


Ove godine će, u okviru akcije, učenici iz ekološke skupine posaditi dvadeset sadnica pinija na potezu Kadin – Zagazinjine u Malom Lošinju.