SDP-ov kandidat

Dosadašnji zamjenik ulazi u cresku izbornu trku: ‘Bit ću gradonačelnik pjace i sela’

Walter SalkovićCRES – Nakon Sanje Tomić iz HDZ-a i Đanina Sučića iz Unije Kvarnera, svoju kandidaturu za gradonačelnika Cresa istaknuo je Marin Gregorović iz SDP-a, dosadašnji zamjenik creskoga gradonačelnika.


U priopćenju poručuje da se kandidira jer, kao i do sada, želi nastaviti davati sve od sebe za Cres. – U protekle skoro pa četiri godine stekao sam neprocjenjivo iskustvo u realizaciji projekata koji su, vjerujem, učinili naš otok boljim. Nabrojit ću neke, meni najvažnije – izgrađen je novi mul i obala, dograđuje se vrtić, a uređen je i prostor našim umirovljenicima za druženje. No, osim projekata, poznajem probleme s kojima se Cres suočava – nedostupnost stambenog prostora za mlade, slabija prometna povezanost te nedostatak željene zdravstvene skrbi na otoku, kaže Gregorović, najavljujući da će tijekom kampanje za svaki od tih problema ponuditi jasna rješenja.


Poručuje da je oko sebe okupio raznolike, marljive ljude koji svojim radom i zalaganjem čine Cres boljim.
– Cres mora brinuti o svim svojim dijelovima i mjestima, a upravo su ljudi uz mene garancija takvog rada. Pred nama je važno razdoblje. Donosi se novi europski financijski okvir, a svojim znanjem i energijom želim posebno pridonijeti da Cres valorizira svoje potrebe i ostvari svoje potencijale. Na karti Europe već sad smo snažno prepoznati kao predvodnici energetske tranzicije, no to je samo jedan od primjera onoga što možemo i moramo biti, kaže Gregorović i ističe da politiku treba dovesti među ljude.


– Gradsko vijeće i ured gradonačelnika ne mogu biti jedina mjesta na kojima se govori o našim problemima i novim odlukama. Bit ću gradonačelnik pjace, rive i sela. Vidimo se na izborima, a prije toga vidimo se svaki dan kao i dosad, zaključuje Gregorović koji će biti kandidat šire koalicije, a ne samo SDP-a, kao na prošlim izborima. Iako to nije službeno potvrđeno, ova kandidatura znači da se za svoj četvrti mandat neće natjecati aktualni gradonačelnik Kristijan Jurjako koji je dobro surađivao s Gregorovićem.