POTPISAN SPORAZUM

Dogradnja škole u Rabu bit će gotova do 2023., ovako bi trebala izgledati

Hrvoje Hodak

Sporazum o sufinanciranju projekta rekonstrukcije i dogradnje škole potpisali su župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić. Škola će dobiti osam novih učionica i četiri kabinetaRAB – Zahvaljujući jučer potpisanim sporazumima i započetim radovima, do ožujka 2023. dogradit će se zgrada Osnovne škole Ivana Rabljanina u Rabu, izgrađena davne 1965. godine. Vrijednost ove investicije je 12,5 milijuna kuna. Sporazum o sufinanciranju projekta rekonstrukcije i dogradnje škole potpisali su župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić.


Komadina je potpisao još dva ugovora: ugovor o javnoj nabavi s Markom Pavlovićem, direktorom tvrtke Eding koja će izvesti radove, i ugovor o nabavi usluge stručnog nadzora i koordinatora zaštite na rekonstrukciji i dogradnji škole s direktorom Karoline – Kling Marinkom Prostranom.


Činu potpisivanja nazočili su i načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc, pročelnica županijskog upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin i ravnateljica Osnovne škole Ivana Rabljanina Anamari Šarin. Škola trenutno ima 12 klasičnih učionica, uz dvije specijalizirane, a ovim projektom dogradnje dobit će osam novih učionica, četiri nova kabineta kao i ostale popratne sadržaje.
Gradonačelnik Raba Nikola Grgurić nazvao je ovaj dan, ali i razdoblje unazad par godina, posebnim u kojem se gradi i širi jedna pozitivna i poticajna priča.


– Zahvaljujem od srca svima koji su strpljivo i mukotrpno radili na ovom projektu i nadam da ćemo njegovom realizacijom stvoriti bolje uvjete rada i školovanja i, što je najbitnije, da ćemo školarcima napokon omogućiti jednu školsku smjenu – poručio je Grgurić, a i župan Komadina je izrazio zadovoljstvo što je došlo do ovog potpisivanja.


– Od ove nadogradnje škole imat će koristi i grad Rab i općina Lopar, a koliko vidim ravnatelji su u dogovoru da se i srednja škola proširi na način da djelomično uđe u prostore osnovne škole – zaključio je Komadina.


Početak na dogradnji škole, koju će financirati Županija i Grad Rab svaki s po 50 posto, simbolično je označen time što je učenik Emanuel Hašek u iskopanu jamu kao kamen temeljac ubacio »Primorsku kućicu« napravljenu u kamenu, uradak učenika OŠ Ivana Rabljanina, u koju je pohranjeno puno dobrih poruka i želja učenika, kao i simboličnih uradaka učenika, kao što su rapsko zvono, tekst školske himne i slikovnica o časnim sestrama benediktinkama na otoku Rabu.