Preregulacija

Do kraja veljače novi prometni režim u Krku, Ulica Ježevac postaje jednosmjerna

Mladen Trinajstić

Jednosmjerni promet bit će trajnog karaktera, i to stoga što je Ulica Ježevac na nekim mjestima široka samo 4,5 metara, bez nogostupa i omeđena ogradnim zidovima privatnih parcela te se na istom potezu planira i pješačka stazaKrajem veljače u Ulici Ježevac u gradu Krku promet će se preregulirati. Nova pravila prometovanja tim dijelom grada, doznajemo, vrijedit će od njezina početka na lokalitetu spoja ulica Ježevac i Lukobran, pored zgrade sjedišta komunalnog društva Vecla (Ulica Lukobran 6) pa sve do njezina križanja s Ulicom braće Linardić. Kako je ovih dana predstavljeno iz krčke Gradske uprave, preregulacijom će spomenuti potez iz dosadašnjeg dvosmjernog prijeći u jednosmjerni prometni režim, i to u smjer istok – zapad.


Jednosmjerni promet po novome će se tako, kao što je prethodno navedeno, odvijati na način da će se Ulici Ježevac vozilima moći pristupati samo iz Ulice Lukobran. Jednosmjerni promet bit će trajnog karaktera, i to stoga što je Ulica Ježevac na nekim njezinim mjestima širine samo 4,5 metara, s neizgrađenim nogostupom i omeđena ogradnim zidovima privatnih parcela s nemogućnošću proširenja.


Slijedom svega navedenog, pored preregulacije, odnosno uvođenja novog režima prometa koji će na snagu stupiti već za koji dan, na istom se potezu planira i formiranje pješačke staze, i to od pješačkog prijelaza blizu sjedišta Vecle do ugostiteljskog objekta »Harley« smještenog uz plažu Ježevac. U planu Gradske uprave je i iscrtavanje novog pješačkog prijelaza, a sve s ciljem povećanja sigurnosti prometa te posebice zaštite pješaka, koja je, ocjenjuju u krčkoj lokalnoj upravi, izuzetno bitna s obzirom na to da se Ulica Ježevac koristi i kao glavna pješačka komunikacija koja od centra grada vodi prema plažama i kampu u zapadnom dijelu grada.