Ljetna izložba

Rukotvorine Krk: Do 15. lipnja prijave radova na temu podmorja

Mladen Trinajstić

S jedne od prošlih izložbi udruge Rukotvorine Krk / Foto Igor Gržetić

S jedne od prošlih izložbi udruge Rukotvorine Krk / Foto Igor Gržetić

Autor(ica) pobjedničkog rada dobit će 1,5 tisuća kuna, drugo mjesto bit će vrednovano s tisuću, treće s 500 kuna, a svi izloženi radovi bit će fotografirani te promovirani na Facebook profilu udrugeUdruga Rukotvorine Krk iz Krka čije su članice proteklih mjeseci i godina već osmislile i uspješno odradile cijeli niz vrijednih i zapaženih kulturnih i društvenih projekata, pokrenula je ovih dana novu kreativnu akciju.


Svi zainteresirani likovni umjetnici i hobisti, neovisno o njihovom statusu, pozvani su da svoje recentne radove prijave za sudjelovanje na jednodnevnoj skupnoj ljetnoj izložbi koja bi se u Krku trebala održati 26. lipnja.


Za sudjelovanje na izložbi koja će biti postavljena na otvorenome, svaki autor može prijaviti najviše tri svoja rada inspirirana isključivo podmorjem.
Tehnike, mediji i materijali pritom nisu zadani. Radove je potrebno prijaviti najkasnije do 15. lipnja, i to putem elektroničke pošte koja se, zajedno sa svim pratećim podacima o samom radu i autoru, treba do navedenog datuma dostaviti na [email protected].


Tri ponajbolja rada bit će novčano nagrađena, o čemu će odluku donijeti publika, kao i stručno povjerenstvo formirano za ovu prigodu.


Izložba će biti postavljena u neposrednoj blizini sjedišta udruge Rukotvorine Krk, na adresi Trg sv. Kvirina 1, u staroj jezgri grada Krka, a nakon što ih publika i prolaznici tijekom cijelog poslijepodneva budu imali priliku razgledati te na koncu i ocijeniti, najbolji i najuspješniji radovi bit će proglašeni nakon 20 sati, kad će ujedno biti i dodijeljene novčane nagrade.


Autor ili autorica pobjedničkog rada dobit će 1,5 tisuća kuna, osvajanje drugog mjesta bit će vrednovano s tisuću, a trećeg s pet stotina kuna. Valja spomenuti i da će svi izloženi radovi biti fotografirani, a potom i promovirani na Facebook profilu Rukotvorina