Nezavisna lista 'DNK – Lista za Krk'

DNK – dobronamjernost, naprednost i konstruktivnost

Mladen Trinajstić

Članovi Liste za Krk sudjelovanjem u Gradskom vijeću žele pridonijeti boljitku Krčana / Foto M. TRINAJSTIĆ

Članovi Liste za Krk sudjelovanjem u Gradskom vijeću žele pridonijeti boljitku Krčana / Foto M. TRINAJSTIĆ

Cilj nam je pokrenuti iskorake kojima bi bila riješena pitanja manjka raspoloživih parkirnih mjesta, mjesta na plažama, u vrtićima, na dječjim igralištima, nogostupima i parkovima, ali i u proizvodnim pogonima lokalnih poduzetnikaKRK – Krčanke i Krčani okupljeni u nezavisnoj listi »DNK – Lista za Krk« predstavili su nam svoje ciljeve, program i motive zbog kojih su se, kao »tim ljudi koji zajedničkim snagama želi pokrenuti pozitivne trendove u svome gradu« prihvatili političkog angažmana.
– Značenje kratice DNK odnosni se na dobronamjernost, naprednost i konstruktivnost – postulate na kojima smo u izradili plan i osmislili mjere koje malim ali konkretnim pomacima Krk mogu učiniti gradom kvalitetnije svakodnevice svih njegovih žitelja, predstavio nam je nositelj liste, Dinko Jakovljević.


Nužni iskoraci


– Iako je naš grad umnogome dobro, lijepo i kvalitetno mjesto za život i turistički boravak, svi smo svjesni problema, manjkavosti pa i nedosljednosti ispravljanjem kojih bi se, često i bez velikih ulaganja, mnogo toga moglo i bolje i više. Iako smo i dosad, svatko u svojim mogućnostima, nastojali doprinositi boljitku ove lokalne zajednice, držimo da udruženim angažmanom možemo postići više na planu nastojanja da se neki već doneseni društveni i komunalni programi počnu kvalitetnije i dosljednije primjenjivati, ali i na donešenju novih. Držeći da se Krk mora razvijati zbog boljitka njegovih građana, cilj nam je pokrenuti iskorake kojima bi bila riješena pitanja manjka raspoloživih parkirnih mjesta, mjesta na plažama, u vrtićima, na dječjim igralištima, nogostupima i parkovima, ali i u proizvodnim pogonima lokalnih poduzetnika. Ocjenjujući da grad ne drži tempo s ubrzanom gradnjom kojoj svjedočimo, cilj nam je promijeniti paradigmu i stvari postaviti tako da u prvi plan stavimo želje i potrebe današnjih stanovnika Krka i njegove okolice. Plan nam je u ostvarnje tih ciljeva ići polako, ali i sigurno, postupnim, dobro promišljenim koracima, bez podlijeganja megalomanskim i preambicioznim projektnim trendovima koji se često pokazuju neostvarivima, ističu članovi nezavisne DNK liste za Krk naglašavajući i da će, »sjednu« li ta promišljanja njihovim sugrađanima, pomake nastojati potaknuti i na planu transparetnosti poslovanja Grada.


Podrška građanima


– Tu ne mislimo toliko na prezetniranje suhoparnih proračunskih brojki, koliko na pružanje pomoći građanima, lokalnim poljoprivrednicima, ribarima, turističkim ili kakvim drugim poduzetnicima da u moru »otkrivenih« im brojeva nađu upravo one koji će im pomoći u kvalitetnijem poslovanju, odnosno korištenju dostupnih im pomoći i poticaja.

Ističući da je važna komponenta njihova programa povezana s poticanjem malog i lokalnog poduzetništva koje je zbog pogodovanja »velikim igračima« često zapostavljeno, članovi Liste zalagat će se za otvaranje poduzetničkih zona koje se neće pretvarati u šoping-centre, već sjedišta obrta i proizvodnih pogona po primjeru poduzetničkog centra Curicta pozitivni čiji su učinci, ocjenjuju, pali u zaborav.


Jakovljević je rekao i da će dobronamjerenim i konstruktivnim angažmanom kandidati s liste nastojati vratiti makar dio zasluženog sjaja, ljepote i nestalih društvenih sadržaja jezgri Krka, a ustvrdili su i da Krk opterećuje niz prometnih problema koji ugrožavaju sigurnost pješaka, biciklista, a posebice djece te su i u tom segmentu spremni pomoći u iznalaženju kvalitetnih rješenja.