Sjajan početak

Cres Summer Jazz Quartet održao prvi od pet nastupa na divnim otočnim lokacijama

Walter Salković

Rajko Ergić, Vanja Čerić, Filip Flego i Denis Razumović Razz / Foto Walter Salković

Rajko Ergić, Vanja Čerić, Filip Flego i Denis Razumović Razz / Foto Walter Salković

Novost u creskoj turističkoj ponudi jesu jazz večeri koje organizira Turistička zajednica.Jedna od novosti u ovogodišnjoj creskoj turističkoj ponudi jesu jazz večeri koje organizira Turistička zajednica, a sudjeluje za ovu prigodu oformljen Cres Summer Jazz Quartet.


Okosnica kvarteta su Filip Flego na gitari, Vanja Čerić – vokal i klavijatura te bubnjar Rajko Ergić, a na pojedinim koncertima pridružit će im se Denis Razumović Razz na saksofonu te Robi Mikuljan i Boris Šaronja na trubi.


Filip Flego je okupio sastav koji će ove sezone nastupiti na pet različitih lokacija na otoku. Započeli su u Cresu, na trgu ispred Creskog muzeja te su održali jedan koncert u Martinšćici.
Za srijedu, 27. srpnja, najavljuju koncert u Valunu, slijedi nastup u Lubenicama 3. kolovoza te u Belom 10. kolovoza. Turneju otokom zaključit će gdje su i počeli, u Cresu, 17. kolovoza.


– Većina nas ljetuje, a ja i živim na Cresu, i svi se bavimo glazbom, ponajviše jazzom. Susretali smo se u raznim glazbenim kombinacijama, a neki od izvođača nedavno su sudjelovali u snimanju mog prvog albuma.


Lokacije po otoku na kojima ćemo nastupati su prekrasne, imamo najljepše prirodne pozornice, te puno opuštenih ljudi koji su tu na odmoru i žele poslušati koncert.


Imamo sve uvjete za kvalitetne nastupe, kaže Filip Flego koji se, po završetku studija jazz gitare na konzervatoriju u Trstu, vratio živjeti u Cres te je zaposlen u Glazbenom odjelu OŠ Frane Petrića.