Lijepa tradicija

Članovi Fluminense Ridersa na druženje s mališanima stigli ruku punih poklona

Mladen Trinajstić

Foto Fluminense Riders MC

Foto Fluminense Riders MC

Otočni motoristi posjetili su i darivali vrtićare Omišlja, Malinske i PuntaČlanovi otočnog moto kluba Fluminense Riders MC i ove su godine umnogome posebne, predblagdanske dane prosinca obilježili i obogatili svojim obilaskom mališana, polaznica i polaznika dječjih vrtića otoka Krka.


Već petnaestu godinu održana lijepa tradicija, i ovog puta povezana s posvud prisutnim dočekivanjem svetoga Nikole, otočne je motoriste tako dovela vrtićarima Omišlja, Malinske i Punta.


Bikeri su, po također već svojoj ustaljenoj praksi, na druženje s mališanima stigli ruku punih poklona.
Foto Fluminense Riders MC


Ova lijepa i hvalevrijedna tradicija prigodnoga obilaženja dječjih vrtića i organiziranja druženja s malenim otočankama i otočanima, ističu članovi moto kluba Fluminense Riders MC, uvijek iznova izaziva sjajne reakcije mališana.


A osim za njihovo darivanje i omogućavanje razgleda moćnih “mašina” na kojima u posjet bikeri pristižu, motoristi vrijeme provedeno s poslovično radoznalim klincima uvijek iskoriste i za njihovo edukativno podsjećanje na ona osnovna, za sigurnost djece najvažnija prometna pravila.Osim u vidu obilaženja otočnih vrtićaraca, krčki bikeri održavaju i drugu svoju ništa manje vrijednu tradiciju vezanu uz njihovo također već uhodano pomaganje Udruge udomitelja za djecu i mlade “Cibale” s područja Vukovarsko-srijemske županije, kao i udruge “Svjetionik” Rijeka.


Na taj način, kažu otočni motoristi, sami postavljaju i predstavljaju primjer mladima na planu društvenog angažiranja i podržavanja onih koji kroz svoj redoviti rad pridonose kvaliteti života nekih od najranjivijih društvenih skupina.