TZ grada Krka

Camino Krk – prilika za sve turističke aktere

Mladen Trinajstić

Camino Krk je do sad na Krk privukao mnoge hodočasnike, ali i pobornike šetnje prirodom / Foto TZ Krk

Camino Krk je do sad na Krk privukao mnoge hodočasnike, ali i pobornike šetnje prirodom / Foto TZ Krk

Pozvani su svi hotelijeri, vlasnici kampova, iznajmljivači, ugostitelji, OPG-ovi... svi koji na bilo koji način mogu pridonijeti obogaćivanju ponude tijekom trajanja Camina Krk. Osim osim prometom, bit će nagrađeni i besplatnim reklamama



KRK – Iz Turističke zajednice grada Krka svim je hotelijerima, vlasnicima kampova i ostalih ugostiteljskih objekata za smještaj, uključujući i iznajmljivače, odnosno pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu ili na OPG-ovima s cijelog otoka Krka, upućen poziv da se priključe projektu »Camino Krk« te da na taj način učine iskorak na proširenju svoje turističke ponude i na izvansezonski period. Kako nam je predstavila Ivana Kovačić, direktorica te krčke turističke ustanove, uključenjem u sustav partnera i suradnika TZ-a na razvijanju i promoviranja projekta Camino Krk, svi pružatelji smještajnih i ugostiteljskih usluga steći će pravo na dodatnu mogućnost svoje besplatne promocije.



– Ugostiteljski objekti bit će promovirani putem web portala tog projekta, jednako kao i kroz digitalne marketinške kanale naše turističke zajednice, ali i Bratovštine sv. Jakova iz Samobora koja je ujedno naš glavni partner na spomenutom, držimo vrlo vrijednom i marketinški zanimljivom projektu, pojasnila je Kovačić.


Mamac za goste izvan sezone


Hotelijeri, iznajmljivači i svi ostali pružatelji smještajnih i ugostiteljskih usluga, predstavila nam je naša sugovornica, projektu se mogu priključiti ispunjavanjem obrasca postavljenog na linku internetskih stranica te krčke institucije ili se pak mogu osobno javiti u ured turističke zajednice na svom području. Isto vrijedi i za turističke agencije koje Camino Krk žele uključiti u svoju redovitu ponudu, jednako kao i za ugostitelje spremne na promoviranje svojih objekata i ponude koju će ponuditi budućim korisnicima tog novog i umnogome drukčijeg proizvoda otočne turističke ponude. Kovačić nas je, najavljujući novi organizacijsko-logistički zamah tog na Krku još preklani pokrenutog projekta, podsjetila i da je na inicijativu TZ-a grada Krka i Bratovštine sv. Jakova krajem 2019. godine obilježena prva dionica u međuvremenu »zaokružene« krčke Camino rute – hrvatskog doprinosa razgranatoj europskoj mreži hodočasničkih puteva koji vode prema svetištu sv. Jakova u španjolskom gradu Santiago de Compostela.
– Camino Krk koji je već u svome premijernom izdanju polučio uspjeh i koji nakon prošlogodišnjeg zastoja uvjetovanog epidemiološkim problemima sad iznova kanimo oživiti i dodatnim promotivnim aktivnostima podići na još višu razinu, novi je turistički proizvod našeg otoka, a zasigurno i dodatni motiv dolaska gostiju u pred i posezoni, istaknula je Kovačić.


Uspješno i lanjsko online izdanje




– Gosti su svojim sudjelovanjem u projektu kojim se povezuje hodočasnički turizam s outdoor ponudom našeg otoka, jednako kao i promocijom naše sakralne, kulturno-povijesne, ali i prirodne baštine, u prilici upoznati brojna mjesta ovog otoka te ondje doživjeti posebno duhovno iskustvo u ljepoti krčkoga krajolika, zaključuje direktorica TZ-a Grada Krka, institucije kojoj su se u provođenju projekta otočnog Camina sad priključile i sve ostale krčke turističke zajednice.
– O popularnosti Camino ruta govori podatak da se taj pojam na Google tražilici svakog mjeseca pretraži čak 2,5 milijuna puta, nastavlja naša sugovornica, naglašavajući da je čak i tijekom lanjske godine obilježene zastojem u turističkim kretanjima za Camino rutu na otoku Krku bilježen popriličan interes javnosti, osobito domaćih gostiju, ali i (potencijalnih) posjetitelja s područja Slovenije, Italije i Austrije. Naglasila je i da će za sve one koji se u idućim danima odluče priključiti »oživljenim« nastojanjima promoviranja i sadržajnog kompletiranja tog novog sveotočnog turističkog proizvoda uskoro biti održana besplatna edukacija na temu »Kako iskoristiti Camino Krk za privlačenje gostiju tijekom cijele godine«.