10. kolo hrvatske Treking lige

Čak 412 natjecatelja trčalo stazama 16. izdanja utrke Rab Island Trail

Hrvoje Hodak

Na najdužoj Challenger trkačkoj ruti u okviru Rab Island Traila dugoj 23 kilometra pobjedu je odnio Ivan Kajfeš s vremenom 2:00:20h koji trči za Valamar Team iz Andore 


Otok Rab i Općina Lopar prvog su dana listopada bili domaćinima 16. izdanja utrke Rab Island Trail kojom završava se 10. kolo hrvatske Treking lige, a na kojoj je startalo 412 natjecateljica i natjecatelja iz sedam država.


 
Održane su utrke u tri kategorije. Na najdužoj Challenger trkačkoj ruti u okviru Rab Island Traila dugoj 23 kilometra pobjedu je odnio Ivan Kajfeš s vremenom 2:00:20h koji trči za Valamar Team iz Andore, šest minuta kasnije drugi je ciljem prošao Slovenac Matjaž Čuček član IPA kluba iz Ljubljane, dok je treći bio Riječanin Branimir Paškvan iz kluba Bulevard.


Rab Island Trail

Rab Island Trail


Među ženama na tron Challengera zasjela Tina Oberstar


 


Među ženama na tron Challengera zasjela je Slovenka Tina Oberstar s vremenom 2:28:34h, druga je bila Rabljanka Anamarija Grgurić koja iz godine u godinu potvrđuje svoje vrhunske sportske domete, dok je broncu uzela Katja Rajačić iz kluba Torpedo runners.


 


Na trasi Active, koja obuhvaća stazu dugu 13 kilometara, prvi je na cilj stigao Ivan Budić u vremenu od 1:06:11h, Robert Mateković iz Zagorje Adventure Teama za Budićem je zaostao minutu i 20 sekundi, dok je treći bio Slovenac Boštjan Pintar. Pobjednica rapske Active trase među ženama je Natalija Mašera iz kluba AK Fit s vremenom 1:11:29h, Jasmina Sanković se plasirala na drugo mjesto s nešto manje od 18 minuta zaostatka za pobjednicom, dok je treće mjesto pripalo Katarini Kajić iz Zagorje Adventure Teama.


Rab Island Trail

Rab Island Trail


 


Pobjednik najkraće staze Light duge 6 kilometara je Ivan Vid Glavan iz AK Fit, drugi je bio Slovenac Domen Kovačič iz ŠD Postojna teče, dok je treći bio Rabljanin Ivan Mišić član Trtiatlon kluba Rab. U ženskoj konkurenciji na Light stazi pobjedu je uzela Irena Franjetić, druga je bila Ella Dolenčić iz AK Borik, a da obitelj Mišić i Rabljani imaju još jedan razlog za slavlje pobrinulča se Lena Mišić iz Triaton kluba Rab osvajanjem trećeg mjesta.


 


Start i cilj na prekrasnoj Rajskoj plaži


 


– “Drago nam je da smo 16. godinu zaredom mogli biti donaćini jedne od najdugovječnijih otočnih utrka u Hrvatskoj. Prekrasno vrijeme samo je pridonijelo  jedinstvenom doživljaju Rab Island Traila. Ova utrka izvrsna je promocija bogate outdoor ponude koju umamo na otoku. Rijetko koja destinacija može na tako malom prostoru ponuditi takvu raznolikost krajolika, od pješčanih plaža, preko šumskih djelova Fruge i kamenih krajolika Kamenjaka duž Premužićevih staza. Vjerujemo kako će dobar dio sudionika koji su danas trčali rapsku utrku, ponovo posjetiti naš otok”, poručio je Marin Mušćo, direktor TZ Općine Lopar.


Rab Island Trail

Rab Island Trail


 


Sudjelovanjem na poznatoj utrci otoka Raba svi prisutni mogli su doživjeti predivno, avanturističko iskustvo na egzotičnim lokacijama trkačkih staza. Za sve sudionike pripremili smo i brojne druge aktivnosti te pogodnosti u kojima su, siguran sam, uživali”, izjavio je Šimun Cimerman, glavni organizator Treking lige.


Od 412 natjecatelja koliko je startalo, njih 396 uspješno je završilo utrku čiju su i start i cilj bili na prekrasnoj Rajskoj plaži. Poslije utrke, proglašenje pobjednika odvijalo se na sunčanoj terasi San Marino Sunny Resorta by Valamar.


Rab Island Trail

Rab Island Trail