Bicikliranje

BIKE STORY Ponudu Krka upotpunjuje turistička priča na dva kotača

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Ture pod nazivima Family Story, Romantic Story i Adrenaline Story uz prethodne prijave, besplatno će se održavati kroz tri nedjelje mjeseca lipnja pa će prva - »Krk Island Family Story« na red doći već ove nedjeljeSve lokalne, odnosno turističke zajednice destinacija s otoka Krka, zajedno s otočnim TZ-om, kreću ovih dana s provedbom novog zajedničkog projekta i udružene promotivne kampanje nazvane »Visit Krk Island – A Place To Call Home«.


– Vođeni emocijom naših dugogodišnjih posjetitelja koji nam se iznova vraćaju, odlučili smo se za kampanju koja će i novim ali i onim našim »starim« gostima pružiti uvid u sve što otok Krk čini posebnim, objašnjava predstavljajući nam novu, prvu »postpandemijsku« promotivnu akciju krčkih turističkih instanci Majda Šale, direktorica TZ otoka Krka. Kaže – u lipnju će fokus te kampanje biti na promociji bogate ponude aktivnog odmora na Krku, otoku koji se diči stotinama kilometara biciklističkih i planinarskih staza te brojnih drugih outdoor aktivnosti poput zipline-a, mogućnosti surfanja, penjanja, ronjenja, jedrenja…


U prirodi, s prirodom


– Bez obzira dolaze li naši gosti na Krk sami, s obitelji ili društvom te neovisno o njihovoj tjelesnoj spremi, želimo pokazati i svima koji razmišljaju gdje na odmor predstaviti da na Krku i nadalje svi mogu birati između brojnih aktivnosti koje će ih povezati s prirodom ali i dugom tradicijom odnosno bogatom kulturnom baštinom ovog djela naše zemlje. Kampanja koju sad krećemo provoditi imati će za cilj predstaviti postojeću ponudu aktivnosti na otoku ali i nove, unaprijed određene rute, prilagođene specifičnim potrebama potencijalnih posjetitelja. Novost u ponudi, tri su atraktivne biciklističke priče spojene u već prepoznatljivo ime – »Krk Bike Story«. Ture pod nazivima Family Story, Romantic Story i Adrenaline Story će se, uz prethodne prijave, besplatno održavati kroz tri nedjelje mjeseca lipnja pa će prva u nizu takvih manifestacija – »Krk Island Family Story« na red doći već ove nedjelje, 14. lipnja. Ta je biciklistička tura, naime, namijenjen obiteljima s djecom, početnicima i rekreativcima. Vožnja će biti duga 18 kilometara i voziti će se rutom Baška – Zarok – Batomalj – Draga Bašćanska – Sveta Lucija – Batomalj – Zarok – Kricin. Start je ispred Heritage Hotela Forza, uz vođeno početno istezanje i vođeno zagrijavanje sudionika koje će biti upriličeno prije samog starta, ističe direktorica TZ otoka Krka od koje smo doznali i da će organizirana, skupna vožnja biti zaključena organiziranim posjetom bašćanskom akvariju!


Ture za guštanje
Romantic Story je pak na rasporedu 21. lipnja. Iako nešto zahtjevnija od Family Storyja, ova tura od 38 kilometara i dalje je prikladna za početnike i rekreativce. Raspored vožnje je idealan za parove te uključuje posjet Etno kući Kornić, degustaciju vrbničke žlahtine te opuštajuću vožnju uz more. Vozi se rutom Krk – Kornić – Vrbnik – Punat – Krk. Start i cilj je krčka riva, kod sunčanog sata. A završna, Adrenaline Story ujedno je i najzahtjevnija od tri biciklističke »priče«. Ona će se, tijekom nedjelje, 28. lipnja, voziti rutom Njivice – Omišalj – Dubova staza – Kapelica Kod Magriža – Biserujka – Sužan – Crkva sv. Petra kod Gabonjina – Turčić – Malinska – Rajski put – Njivice. Ova tura, duga čak 50 kilometara s ukupnim usponom od 850 m, idealna je za biciklističke rekreativce koji traže malo veći izazov, ali također žele uživati u prirodnim i kulturnim ljepotama otoka Krka, objašnjava nam naša sugovornica. Start i cilj te »runde« biti će na lukobranu u Njivicama.


Promotivni paketi Krk Bike Story stvoreni su po mjeri gosta, a svaka tura u sebi sadržava i dodatne kulturne i gastronomske sadržaje kako bi se upotpunio doživljaj turističkog i odmorišnog iskustva, kažu organizatori i promotori prve veće i oragniziranije, a za nadati se i masovnije sportsko-rekracijske manifestacije kakvih u »normalnim« sezonona na otoku, posebice u predsezoskom razdoblju, ne manjka.


Po mjeri gosta


Da bi se omogućila ugodna i sigurna vožnja za sve sudionike, njihov broj će broj biti ograničen na najviše 50 prijavljenih biciklista po turi.


– Tijekom lipnja fokus će biti na intenzivnoj promociju postojećeg outdoor sadržaja na otoku, i to kroz kontinuiranu online komunikaciju putem društvenih mreža, web stranica i newslettera. Ova strukturirana ponuda temelji se na zajedničkom radu Turističkih zajednica na otoku Krku prema stvaranju ponude koja posjetiteljima daje gotov proizvod, zahtjeva od njih minimalnu količinu planiranja te im omogućava poštivanje svih preporučenih mjera koje su i u ovom trenu na snazi, a sve da bismo minimalizirali njihov, nažalost još uvijek prisutan strah te da bismo ljude potaknuli na putovanje, objašnjava čelnica TZ otoka Krka, Majda Šale.


FAMILY STORY


Datum održavanja: 14. lipnja
Dužina: 18 kilometara
Ruta: Baška – Zarok – Batomalj – Draga Bašćanska – Sveta Lucija – Batomalj – Zarok – Kricin


ROMANTIC STORY


Datum održavanja: 21. lipnja
Dužina: 38 kilometara
Ruta: Krk – Kornić – Vrbnik – Punat – Krk


ADRENALINE STORY


Datum održavanja: 28. lipnja
Dužina: 50 kilometara
​Ruta: Njivice – Omišalj – Dubova staza – kapelica kod Magriža – Biserujka – Sužan – crkva sv. Petra kod Gabonjina – Turčić – Malinska – Rajski put – Njivice


Fokus kampanje


​Fokus kampanje bit će na promociji bogate ponude aktivnog odmora na Krku, otoku koji se diči stotinama kilometara biciklističkih i planinarskih staza te brojnih drugih outdoor aktivnosti poput zipline-a, mogućnosti surfanja, penjanja, ronjenja, jedrenja…, kaže Majda Šale, direktorica TZ otoka Krka