Sportsko-rekreacijska priča

Baška Outdoor Festival: Trčanje, pedaliranje, zipanje – zabavljanje!

Mladen Trinajstić

Foto: M. TRINAJSTIĆ

Foto: M. TRINAJSTIĆ

Sedmo izdanje Baška Outdoor Festivala (BOF) nastavlja se danas, planinarskim izletom »Rocky hill hike tour« koji sudionicima nudi peterosatno putovanje 12 km dugom stazom do Uvale BracolBAŠKA – Baška je jučer ugostila sedmo izdanje Baška Outdoor Festivala (BOF), najveće i sudionicima redovito uvjerljivo najbrojnije sportsko-rekreacijske manifestacije na otoku Krku. Istinski »šušur« su, posebice jučer, stvorili sudionici dvaju najmasovnijih programa. Više od dvije tisuće sudionika i posjetitelja BOF-a, najvećim dijelom sudionika Krk’n’traila, odnosno natjecanja u kojem se sportaši i rekreativci utrkuju trčeći duž iznimno razgranate mreže planinarsko-biciklističkih staza kojima jugoistočni dio otoka Krka obiluje, guštalo je u ljepotama tog, za aktivnosti na otvorenome kao stvorenog dijela Bodulije. Trkači su se, ovisno o svojoj tjelesnoj spremi, u sklopu tog poprilično zahtjevnog treking natjecanja mogli okušati na stazama na 7, 14 ili čak 24 kilometra, i to u utrkama organiziranim i uključenim u Hrvatsku treking ligu.


Krk’n’Roll MTB Maraton


Tek neznatno manje brojne sudionicima bile su i utrke sada već legendarnog Krk’n’Roll MTB Maratona namijenjenog vozačima konvencionalnih, ali i električnih brdskih bicikala. U onom njegovom natjecateljskom dijelu, za bicikliste i njihovu adrenalinsku ugodu pobrinuli su se predstavnici tvrtke Adria Bike koji su za ovu prigodu okolicom Baške formirali tri staze duljine 30, 40 ili pak 60 km. Početna točka svih triju biciklističkih utrka bila je i ovog puta locirana pred bašćanskim hotelom Corinthia, dok su se od biciklista ponešto brojniji trail trkači startno okupljali na prostranom platou šetališta pred susjednim hotelom »Zvonimir«, i to zbog potrebe poštovanja pravila distance među trkačima, a zbog kojih su njihovi domaćini iz TZO-a Baška i Valamar Riviere i ovog puta priredili iznimno bogat i sadržajan »prateći program«.


Dok su odrasli trèali ili biciklirali, klinci su se zabavljali u programima sportkih radionica / M. TRINAJSTIĆ


 M. TRINAJSTIĆ


Treba reći da je živo i veselo ovog vikenda bilo i na prijevoju Treskavac. TZO Baška ondje je, u suradnji sa Zipline-om Edisonom upriličila adrenalinom nabijena događanja nazvana »Zip & Fly« u sklopu kojih su na Krku ovih dana okupljeni avanturisti iz svih djelova naše zemlje mogli isprobavati vožnju terenskim vozilom, čari hodanja prirodom, ali i spuštanja duž sajli duljih od dva kilometra.
– Popunjeni su ovih dana i kapaciteti dvaju naših penjališta – Portafortuna i Belove Stene na kojima se, u okrilju programa nazvanog »Touch the sky«, s izazovima penjanja po stijenama, ali i potencijalima ovog oblika naše outdoor ponude upoznaju brojni na otok pristigli alpinisti i penjači, kako oni iskusniji, tako i potpuni početnici, istaknula je direktorica TZO-a Baška, Ivana Topić.


Rocky hill hike tour


Od prve dame bašćanskog turizma doznali smo i da će se završni dio ovotjednog Outdoor festivala, u okolici tog otočnog mjesta, odvijati danas za kad je najavljen planinarski izlet »Rocky hill hike tour«. Taj će izlet ljubitelje kretanja slikovitim, ali i surovim krajolicima okolice Baške, uz stručnu pratnju vodiča Promotiv Travel Outdoora, odvesti na peterosatno putovanje 12 km dugom stazom do Uvale Bracol. A da živo i veselo u i oko Baške bude i u večernjim, pa i noćnim satima, organizatori BOF-a su se pobrinuli priredivši zanimljiv i sadržajan »postprogram«, odnosno glazbeni dio zbivanja, uz nastupe DJ-a. Bašćani i njihovi gosti mogli su uživati i u nizu opuštajućih yoga radionica, dok je za mališane bio priređen niz, također sportskih, ali i zabavnih programa, primjerenih različitim uzrastima.


Ivana Topić, direktorica TZO Baška 


Događanje za sve generacije

Direktorica TU TZO-a Baška otkrila nam je i da će samo ovog vikenda, u dupkom ispunjenim bašćskim hotelima te sasvim solidno popunjenim apartmanima »kućne radinosti«, biti ostvareno oko četiri tisuće noćenja. Podsjetila nas je i da je Baška Outdoor Festival, između svega ostaloga, poznat i po tome da je jednako zanimljiv i prilagođen kako rekreativcima u punoj fizičkoj spremi, tako i obiteljima s djecom koje žele provesti dan u prirodi i pritom se opustiti i dobro zabaviti.