Bogat program

Advent va Dobrinju u nedjelju otvara Adria Outdoor Session

Mladen Trinajstić

Čarolija blagdana bit će prisutna tijekom cijelog prosinca u sklopu događanja organizaciju kojih zajednički potpisuju TZ i Općina Dobrinj, u suradnji s predstavnicima lokalnih kulturnih udruženjaDOBRINJ – Općina Dobrinj ove se godine pridružuje adventskim slavljima kakva će u narednim tjednima biti upriličavana diljem otoka Krka, ovaj put uz bogat prigodni program koji će se održavati na više lokacija. Premijerom novog nastavka projekta Adria Outdoor Session, snimljenog na lokaciji dobrinjskog parka Ogreni, a koji je realiziran u suradnji s portalom Mixmag Adria, u nedjelju, 4. prosinca, službeno će startati prvo izdanje »Adventa va Dobrinju«. Stanovnici te krčke općine, kao i njihovi gosti moći će tako uživati u čarolijama blagdana tijekom cijelog prosinca, i to u događanjima organizaciju i domaćinstvo kojih zajednički potpisuju Turistička zajednica i Općina Dobrinj, u suradnji s predstavnicima lokalnih kulturnih udruženja.


Donatorski advent


– Prigodni blagdanski program pod nazivom Donatorski advent započet će u Polju 11. prosinca u 11 sati i potrajati sve do večernjih sati, uz nastup VIS-a Petrići te bogatu gastronomsku ponudu koja uključuje frite, kroštule, lovački gulaš, kobasice i kapuz, kuhano vino, kuhani džin i još mnogo toga – rekao je, predstavljajući i najavljujući nam predstojeća događanja, Boris Latinović, direktor TZO-a Dobrinj. Sav prihod prikupljen na spomenutoj manifestaciji bit će doniran u humanitarne svrhe, nastavio je naš sugovornik, napomenuvši da će vrhunac adventskog slavlja biti događanje koje će se 16. prosinca odvijati na dobrinjskoj Placi.


– Tog će se dana, naime, od 18 sati ondje odvijati velika fešta uz nastup svih folklornih društava s područja općine Dobrinj, a sve okupljene u završnici tog druženja zabavit će Marko Tolja sa svojim pratećim bendom. Adventska gastroponuda jela i pića uz neizostavno kuhano vino i mnoštvo lampica stvorit će ugođaj kakvom Dobrinj i njegovi žitelji do sad nisu imali priliku svjedočiti – ističe Latinović.
Veliki božićni koncert u Osnovnoj školi Dobrinj zakazan je za blagdanski dan, 26. prosinca, uz nastup članica i članova Kulturnog društva »Ive Jelenović«. Tom će se prilikom ondje okupljenoj publici predstaviti sve sekcije tog kulturnog udruženja, od onih najmlađih do onih najiskusnijih.


Podnevni ispraćaj


– Tako ćemo imati prilike vidjeti i njihov »mali«, ali i »veliki« folklor, članove zbora i plesne sekcije, a sve će dodatno obogatiti i uljepšati koncertni nastup njihove posebne gošće, naše velike pjevačice Zorice Kondže – napominje čelnik dobrinjskog TZ-a, od kojeg smo doznali i da se »šlagom na kraju« božićno-novogodišnjih programa na području Dobrinjštine sigurno može smatrati i za ovu godinu pripremljeni, sad već tradicionalni podnevni ispraćaj Stare godine koji će i ovaj put biti održan u Klimnu. Slavlje počinje točno u 10.30 sati nastupom Gradske glazbe Trsat, a nastavlja se uz svirku grupe Point.


– Niti ove godine ne bi trebalo izostati prigodno slivestarsko kupanje najhrabrijih kupača, ali ni uvijek bogata gastroponuda – zaključio je Latinović.


Projekt usmjeren promociji hrvatskog turizma

Projekt Adria Outdoor Session, koji se već neko vrijeme provodi u suradnji s portalom Mixmag Adria, ide dalje, istaknuo je najavljujući nam događaj koji će zakotrljati adventske programe na području Dobrinjštine Ivan Bojčić, čelnik udruge Kulturni Dobrinj.


– Ovaj session, koji će biti prikazan u nedjelju, 4. prosinca, u 20 sati, snimljen je uz gostovanje PEZNT-a, izvođača s dugogodišnjim iskustvom na sceni i nedavnog dobitnika nagrade International Hrvatskog društva skladatelja. Nedavno realiziranom suradnjom s Jazz orkestrom HRT-a PEZNT je ušao u povijest i kao prvi DJ koji je ostvario tu vrst glazbene suradnje s nekim jazz orkestrom. U ovom videomaterijalu, uz PEZNT-a, imat ćemo priliku vidjeti i članove Centra za promicanje zdravlja Miketa koji su novouređeno vježbalište u parku Ogreni i šumske puteve koji okružuju Dobrinj iskoristili na najbolji mogući način. Uz prekrasne kadrove Dobrinja i okolice zabilježene kamerama naših sjajnih snimatelja – Dinka Čvorića Doringa i Luke Tabaka – započet ćemo Advent va Dobrinju, pozdraviti 2022. godinu i poželjeti svima još bolju, ljepšu i veseliju 2023. godinu – rekao je Bojčić.


Adria Outdoor Session, podsjetio je, projekt je usmjeren promociji hrvatskog turizma i turističkih destinacija, kao i promociji outdoor aktivnosti, povijesnih i drugih znamenitosti te izvođača elektroničke glazbe s područja koja pokriva pojam Adria, a koji se provodi u suradnji s portalom Mixmag Adria. Videopremijera moći će se pratiti na Facebook stranicama organizatora (Kulturni Dobrinj i Visit Dobrinj) te na portalu Mixmag Adria i YouTube kanalu Mixmag Adria. Realizaciju projekta pomoglo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Turistička zajednica općine Dobrinj.