Simbol očuvanog okoliša i kvalitete

ACI marina Cres 22. put podigla Plavu zastavu

Alenka Juričić Bukarica

Foto ACI

Foto ACI

Svečanosti podizanja Plave zastave prisustvovali su recepcioner creske ACI marine Marijan Sablić i njemački gosti Ulla i Peter Fernitz te lučki kapetan Lučke ispostave Cres Đordan VeškovićCRES  ACI marina Cres uoči Svjetskog dana zaštite okoliša podigla je Plavu zastavu, i to po 22. put, javili su iz ACI-ja, podsjetivši i kako je Plava zastava za plaže i marine cijenjen turistički brend koji je turistima važan orijentir prilikom odabira destinacije. Ujedno je i to najpriznatiji model ekološkog odgoja i obrazovanja te informiranja javnosti, koju dodjeljuje Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmental Education – FEE).Svečanosti podizanja Plave zastave prisustvovali su recepcioner creske ACI marine Marijan Sablić i njemački gosti Ulla i Peter Fernitz te lučki kapetan Lučke ispostave Cres Đordan Vešković.


Direktor ACI marine Cres Alan Šepuka tom je prilikom istaknuo kako Plava zastava za ovu marinu predstavlja vrhunsku turističku promidžbu.
– Također simbolizira očuvan i siguran okoliš, održivi razvoj u turizmu koji se temelji na visokoj kvaliteti usluge, čistoći mora i obale te opremljenosti i uređenosti ACI marine Cres, kazao je Šepuka, podsjetivši kako je Plava zastava za plaže i marine međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Plava zastava je priznanje koje se dodjeljuje samo za jednu sezonu te se zahtjev svake godine mora obnoviti. Kriteriji za dodjeljivanje Plave zastave su vrlo zahtjevni i obuhvaćaju niz područja. Plavom zastavom trenutno se mogu pohvaliti sve ACI-jeve marine otvorene za poslovanje tijekom cijele godine.