„Glavni krivac“ za to je Marina Miškulin ispod čijih ruku se stvara vrhunska mlječna rapsodija čije proizvode uživaju mnogi, diljem Hrvatske i strani državljani
povezane vijesti
Zadnjih godina Lika se afirmirala u mnogo čemu. Ruralno područje s još uvijek nezagađenim okolišem postalo je pravi raj za ljubitelje prirodne hrane, lišene kemijskih dodataka. Tome su poseban pečat dali proizvođači sira čiji su proizvodi po ocjeni struke bez premca u kvaliteti i okusu. Pisati o tome, a ne spomenuti OPG Miškulin iz Gospića bilo bi u najmanju ruku neozbiljno i nepošteno. „Glavni krivac“ za to je Marina Miškulin ispod čijih ruku se stvara vrhunska mlječna rapsodija čije proizvode uživaju mnogi, diljem Hrvatske i strani državljani.

„U ovo blagdansko vrime teško mi je izdvojiti što se više traži. Najlakše i najtočnije mi je odgovoriti-sve! Sir škripavac, skuta, basa, sirutka… S pet naših krava pasmine simentalke imamo uvik vrhunsko mliko, a uz maksimalnu tehnološku čistoću i pažnju naši proizvodi su vrhunski. Ljudi izvan Like kupuju sve, ali najmanje sir-škripavac, taj autentični lički sir. Ličani kupuju sve jer smo se s godinama dokazali u kvaliteti.
Znatna pomoć u poslu mi je suprug Ivica koji se često šali da je on najveći služak u Lici. Imamo dvi kćeri od 22 i 16 godina koje također povremeno pomažu. Posla ima puno, ‘ko ‘oće radit’“, pripovijeda nam Marina.

Kupci su tek zadnjih godina otkrili blagotvornu ljekovitost sirutke koja se sve više traži. Ime OPG-a Miškulni se redovno čuje među nagrađenim proizvođačima mlječnih proizvoda za kvalitetu na priredbi „Jesen u Lici“. Posla oko krava ima svakoga dana, oko prerade mlijeka također. Vrijedni i dobro organizirani Miškulini svakako su primjer čiji odlični rezultati to i dokazuju.