KUU SKLAD

Operna diva Olga Šober održala nezaboravni vokalni studio u Bakru

P. N.

Foto KUU Sklad

Foto KUU SkladNaša poznata operna umjetnica, nacionalna prvakinja i pedagoginja, Olga Šober, održala je trodnevni vokalni studio u Bakru, u organizaciji Kuu Sklad, a uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Bila su to tri dana istinskog angažmana i želje da pjevačice zborova Sklad iz Bakra i Zvir iz Jelenja individualno osvijeste i unaprijede svoj pjevački aparat i izvedbu.


I, doista, pjevačice su svjedočile pozitivnim promjenama i napretku u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, što samo dokazuje da je pravilno i stručno vodstvo te predan rad jedini ispravan put ka napretku i podizanju razine izvedbe. Vokalni studio dokumentiran je u suradnji s poznatim audiovizualnim umjetnicima, Mirtom Mataijom i Goranom Zaborcem.


Projekt vokalnog studija imao je i svoju poantu u formatu svojevrsnog “concertina” na kojem su, u interakciji pjevačica, publike i mentora, prezentirali onaj inače nevidljivi dio za publiku, odnosno, kako zapravo izgledaju i što podrazumijevaju pripreme i probe jednog ansambla za javno izvođenje, od vokalne tehnike, učenja materijala, uobličavanja i izjednačavanja glasova, zajedničkog muziciranja i interpretacije, pa čak i ponašanja na sceni.
Publika je  dala  vrlo pozitivne povratne informacije o cijelom projektu, a s posebnim simpatijama istaknuli su prezentiranu radnu atmosferu zbora, odnosno prikaz uvježbavanja koncerta.


Za pjevačice Sklada, čija je težnja usavršavati se u zborskom pjevanju, odnosno ostvarivati najvišu moguću kvalitetu u okviru amaterskog zborskog pjevanja, vokalni studio s Olgom Šober donio je nova znanja i otvorio nove mogućnosti. Ističu da je to tek početak  suradnje s tom poznatom opernom umjetnicom koja ih je inspirirala u svakom pogledu i od koje će i nadalje nastojati učiti, otkrivajući nove puteve glazbe i vokalnog izričaja, zajedno s  prijateljskim zborom Zvir i zborom Gloria Dei.


‘Vokalni studio s Olgom Šober’  je odlično i nezaboravno iskustvo u sjajnom prijateljskom i umjetničkom ozračju koje ćemo svakako ponoviti.