Sadržajna 24. sjednica

Općinsko vijeće Lopara donijelo odluke o dodjeli dozvola za pomorsko dobro

Lucian Borić

Foto L. BORIĆ

Foto L. BORIĆLOPAR – Održana je 24. sjednica Općinskog vijeća Lopara. Sjednici je nazočilo šestero vijećnika, a odsutno ih je bilo troje – Oliver Pičuljan, Joško Matahlija, Dino Ivanić. Na aktualnom satu vijećnik Danijel Mušćo postavio je pitanje hoće li Općina Lopar proglasiti sajamske dane za nadolazeće blagdane u lipnju i kolovozu, na što je načelnik Zdenko Jakuc odgovorio da će se tim pitanjem u skorije vrijeme pozabaviti. Vijećnik Josip Matahlija upitao je što se trenutno gradi na području Črnike, iznad Lučice, na što je načelnik odgovorio da se gradi adrenalinski park te da tim područjem upravljaju Hrvatske šume koje su tražile njegovu suglasnost, a koju je on i dao. Dodao je da isto smatra korisnim i sadržajno zanimljivim za turiste u Loparu. Vijećnica Albina Andreškić postavila je pitanje kada će kanalizacija prema Andreškićima i Franelićima biti u funkciji, na što je direktor Lopar Vrutka i Loparka Saša Škarić odgovorio da će biti gotova poslije ljeta.


Predsjednik vijeća Damir Paparić predložio je usvajanje dnevnog reda bez točke pod rednim br. 9 (Suglasnost na Sporazum Općine Lopar s Imperial Rivierom budući da predmetni sporazum nije postignut), što je prihvaćeno. Od usvojenih točaka, valja izdvojiti odluku o sanaciji neaktivnog eksploatacijskog polja mineralnih sirovina Lopar, što je nužno budući da su na snagu stupile izmjene i dopune Zakona o rudarstvu kojima se određuje obveza jedinica lokalne samouprave da u roku od 12 mjeseci donesu odluke o tome kako će sanirati neaktivna eksploatacijska polja mineralnih sirovina. Jednoglasno je izglasana i suglasnost načelniku za sklapanje ugovora za otkup parcela na kojima se planira uređenje trga i parkirališta u sklopu škole, dječjeg vrtića i općinske zgrade.


Donesene su odluke o dodjeli dozvola na pomorskom dobru sljedećim ponuditeljima: Podrapost – ponuditelj Trstika, Rajska plaža – ponuditelji UO Tomi, obrt Karmen, TO La Playa, TO Optimus Prime, Prosperitas, Obrt Pasarela, Obrt M&K i UO Barea, Livačina – ponuditelji Obrt Kaya, Obrt Keko, Obrt M&K, i Obrt Ljeto, Goli otok – ponuditelj UO Porat, Riva Lopar – ponuditelj Pekarnica Lopar, Mel – ponuditelji Obrt Canny, UO Pocco Locco, Lopar Kayak Rental, Obrt Mita i Lopar Vrutak.