HUMANITARNA AKCIJA

Općinski odbor HDZ-a Plitvička jezera predao donaciju za Ukrajinu

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Danas smo Crvenom križu predali mnoštvo hrane i higijenskih potrepština za odrasle i djecu. Uglavnom, riječ je pomoći koja se dugoročno može koristiti, naglasio je Tomislav Kovačević.PLITVIČKA JEZERA – Kako bi se barem malo umanjile patnje ukrajinskog naroda danas su predstavnici Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Plitvička jezera predali donaciju Crvenom križu ove općine. Predvođeni predsjednikom Tomislavom Kovačevićem u prostorijama Crvenog križa predali su prikupljenu donaciju za Ukrajinu.  Tom prigodom Tomislav Kovačević je istaknuo:


– Prije 31 godinu i sami stanovnici ove općine su na vlastitoj koži osjetili su što znači nametnuti krvavi rat i protjerivanje iz vlastitih kuća. Tim više stanovništvo ovog dijela Hrvatske je posebno senzibilizirano za Ukrajinu, njihove nevolje i općenito za stanovnike ove napaćene zemlje. Od prvih dolazaka protjeranog stanovništva iz Ukrajine, Ličko-senjska županija pokazala je svoju velikodušnost primivši veliki broj prognanika na svom području.

Danas smo Crvenom križu predali mnoštvo hrane i higijenskih potrepština za odrasle i djecu. Uglavnom, riječ je pomoći koja se dugoročno može koristiti, naglasio je Tomislav Kovačević.


Djelatnici Crvenog križa svih razina iz dana u dan nesebično su na raspolaganju svim potrebitima pružajući im utjehu ali i neophodnu materijalnu pomoć. Humanitarna pomoć koja je danas predana ispred OO HDZ-a Plitvička jezera,  skromna je, ali velikodušna pomoć koja će uskoro krenuti u ratom pogođenu Ukrajinu.